VIDEO. Elise Mertens overleeft eerste ronde in Parijs na driesetter tegen Sloveense: “Geef mezelf 7/10"

Elise Mertens (WTA 20) heeft in de eerste ronde van Roland Garros afgerekend met de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 60): 6-4, 3-6 en 6-2. In de volgende ronde wacht de 16-jarige Française Diane Parry (WTA 457).

Mertens kreeg in de eerste ronde in Parijs de Sloveense Zidansek voorgeschoteld. Vorige week stond die laatste nog in de finale van het WTA-toernooi in Nürnberg. Geen hapklare brok dus voor Mertens, die vandaag een moeizame start kende. Halverwege de eerste set liep de Belgische wel uit op haar tegenstreefster, maar de Sloveense knokte zich terug: 4-4. Op naar een tiebreak? Neen. Onze landgenote forceerde een nieuwe break en rijfde de eerste set binnen: 6-4. De eerste setbal was meteen de goede. 

In het tweede bedrijf liet Mertens al snel vier breakkansen onbenut. Zidansek behield haar opslag, maar nadien draaide de Limburgse de rollen om. Mertens werkte twee breakpunten weg en won vervolgens drie spelletjes op rij: 3-1. De trein leek vertrokken. Verkeerd gedacht. Mertens stapelde de fouten op, de Sloveense profiteerde optimaal. Van 3-1, naar 3-6. 

Mertens moest herbronnen, maar toonde mentale weerbaarheid. De Belgische ging door de service van Zidansek en zette haar opponente op achterstand: 2-0. De Sloveense begon te twijfelen, Mertens kreeg vertrouwen. Zidansek kon finaal het tempo van de Limburgse niet langer bijbenen. De derde set was zo een prooi voor Mertens: 6-2. 

Mertens: “Ik geef me 7 op 10"

“Ik kreeg de zege zeker niet cadeau”, reageerde de Limburgse nadien. “Ik ben heel tevreden, dit was geen makkelijke eerste ronde”, verklaarde Mertens. “Na het verlies van set twee, begon ik in de derde weer van nul. Dat hielp. Ik zocht mijn grenzen op en speelde agressief. Ik voelde immers dat als ik haar een kans zou geven, ze die ging grijpen. Ik geef me zeven op tien. Genoeg, niet?”

In de tweede ronde volgt een duel met de 16-jarige Française Diane Parry (WTA 457). Die klopte maandag de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 102) met 6-2 en 6-4. “Moeilijk om iets over haar te zeggen. Het is een Française, maar daar stopt het zo’n beetje. Ik ga dus info inwinnen. Maar als ze hier de eerste ronde kan overleven, heeft ze kwaliteiten. Zeker op 16-jarige leeftijd, toen stond ik hier nog niet. Ik neem de partij zeker serieus.” 

Piepjonge Parry doet vertrouwen op voor duel tegen Mertens

 “Ik ben heel blij”, reageerde Parry na haar zege in de eerste ronde tegen Lapko. “Ik denk dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb. Ik bleef geconcentreerd en liet me niet uit mijn lood slaan als het even minder liep.”

“Tegen Mertens ga ik mijn uiterste best doen”, vervolgde de Française. “Ik ga wat matchen van haar opzoeken op internet. Ik zie mezelf als een mix van Henin et Mauresmo, maar ben zware fan van Federer. Ik hou ook van de mentaliteit van Serena Williams en Osaka.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Adolf Brol

    volgenderonde ligt zij er uit, ze heeft niet het talent van een Clijsters of een henin

  • jean petermans

    Zonder vertrouwen en slecht gespeeld, het enige positieve is dat ze geplaatst is voor de volgende ronde.