Smerige actie van toeschouwer op Roland Garros ontsnapte niet aan oog van de camera’s

De fan was er als de kippen bij om de handdoek te ontfutselen.
doublefault De fan was er als de kippen bij om de handdoek te ontfutselen.
Terwijl Roger Federer en David Goffin gisteren indruk maakten op de eerste dag van Roland Garros, ontpopte een toeschouwer zich tot antiheld. De man was er zo op gebrand om een souvenir mee naar huis te nemen dat hij doodleuk een handdoek ‘stal' van een jongetje.

De scène, te zien in onderstaande video, speelde zich af na de eersterondepartij tussen de Tunesiër Malek Jaziri (ATP 92) en de Duitser Oscar Otte (ATP 144). De 25-jarige Otte won ietwat verrassend in vier sets en na de partij probeerde hij een jonge fan blij te maken door hem een van zijn handdoeken te schenken. U moet weten: zo’n Grand Slam-handdoeken zijn hebbedingen voor tennisfans, omdat de naam en de jaargang van het toernooi erop vermeld staan. De egoïstische oudere man besefte dat duidelijk.

De toeschouwer gunde het jongetje naast hem het cadeau immers niet. Met het nodige getrek en gesleur eigende hij zij het kleinood toe, duidelijk tot ongeloof van Otte. Op Twitter regende het scherpe reacties voor de hebberige fan, onder meer de Zwitserse tennisster Belinda Bencic (WTA-15) kon haar ogen niet geloven. “Geen idee waarom een volwassen man zo graag een bezwete handdoek van een andere volwassen man zou willen hebben”, merkte iemand anders op.

Volgens enkele twitteraars voorkwam Otte gelukkig dat de jonge fan teleurgesteld naar huis moest gaan. De Duitser zou nog een handdoek bovengehaald hebben voor de knaap. Otte sneuvelde eigenlijk in de kwalificaties voor Roland Garros, maar hij werd alsnog opgevist als ‘lucky loser’. De eerste ronde van het tweede Grand Slam-toernooi van het seizoen overleefde hij dus en zijn volgende opponent luistert naar de naam Roger Federer. Iets zegt ons dat hij dan nog wel wat handdoeken zal kunnen vullen met zijn zweet...
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe Vander Haeghen

  Geef die jongen dan die handdoek ipv hem te gooien.

 • willy eeckhout

  Typische in tegenwoordige maatschappij, niet reageren , gewoon toekijken!!

 • dirk hosten

  verschrikkelijk.....mijn hart zou breken bij zoiets te moeten zien....en waarom men niet reageert, tennisser zou persoonlijk handdoek moeten geven aan jongen of man erop aanspreken....omstaanders schrik voor slaag...want zo een persoon is tot zoiets in staat

 • Jurgen Verleyen

  En waarom reageren de omstaanders daar dan niet om en zette ze die vent niet op zijn plaats ? Ruggengraatloze maatschappij zijn wij aan het worden !

 • DIRK RASSCHAERT

  Blijkbaar mentaal onvolwassener dan die jongen.