Serena Williams valt op met catsuite: "Ik voel me een superheld in dit pak"

AP
Iedereen keek reikhalzend uit naar de comeback van Serena Williams (36) in Parijs. Het was de eerste Grand Slam waar de Amerikaanse sinds de geboorte van haar dochtertje Olympia aantreedt. Bovendien was het ook haar eerste gravelpartij van het seizoen. Om haar rentree in stijl te vieren, koos Williams voor een nogal aparte outfit. De wedstrijd zelf, tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 70), won ze overigens -mede dankzij 13 aces- met 7-6 (7/4), 6-4.

Voor haar openingswedstrijd op Roland Garros tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova koos een nog wat roestige Serena Williams (WTA 451) (het was van Roland Garros 2016  geleden dat ze nog eens op een gravelbaan had gestaan) voor een volledig zwarte bodysuit met roze band rond haar middel. Dat terwijl haar tegenstreefster in een kort kleedje de wedstrijd aanvatte. Modieus of niet, opvallend is de keuze van Williams alleszins wel. Oordeel gerust zelf. "Ik voel mij als een krijger in dat pak", zei Williams, die in de volgende ronde zeventiende reekshoofd Ashleigh Barty (WTA 17) treft. "Ik leef constant in een soort van fantasiewereld. Ik wilde altijd al een superheld zijn en als ik dit pak draag, voel ik me een superheld."

Photo News
REUTERS
AP
Kristyna Pliskova.
EPA Kristyna Pliskova.
REUTERS
Photo News
Photo News
AP20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Trekt op niks. Ze heeft al geen ideaal figuur maar dat dan nog op deze onflatteuze manier aankleden getuigt toch echt niet van goede smaak. Ze zouden een dresscode moeten invoeren zoals op Wimbledon. 1000 maal mooier.

 • Didier VandeVyver

  bij grands slams zou een klassieke dresscode (wit tennisuniform) verplichtend moeten zijn zoals nog steeds het geval is bij het tornooi in Wimbledon. Carnavalkleren horen niet thuis op een tennisveld. Tennis moet geen modeshow zijn.

 • Jean Van Rompaey

  Absoluut een lelijke outfit maar alle respect voor deze vriendelijke dame met een ongeëvenaard palmares en lange top-carriere. Wat een doorzettingsvermogen : voor het geld hoeft ze het niet te doen. Haar tegenstreefsters uit haar eerste grote tornooien zijn al jaren met pensioen...

 • hugo van de velde

  Dat achterwerk is precies het fort van Kontich

 • Patrick Weyers

  Ik ben waarschijnlijk erg ouderwets maar als ik dit zie verlang ik naar de tijd van de klassieke witte tennis outfits.