Kyrgios stuurt kat naar Roland Garros, reden onbekend - Coppejans mag dromen van duel met Nadal

Coppejans mag dromen van duel met Nadal in Parijs

Kimmer Coppejans (ATP 181) speelt in de eerste ronde van Roland Garros tegen de Duitser Yannick Maden (ATP 115). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide qualifiers.

De winnaar neemt het mogelijk op tegen Rafael Nadal (ATP 2). De Spaanse titelhouder, al elf keer laureaat in Parijs, moet eerst voorbij de Duitse qualifier Yannick Hanfmann (ATP 184).

David Goffin (ATP 30), de tweede Belgische man op de hoofdtabel, staat tegenover de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 72). Hij kan Nadal in de derde ronde treffen.

Kyrgios stuurt kat naar Roland Garros, reden onbekend

Nick Kyrgios (ATP 36) zal niet te bewonderen zijn op Roland Garros. De 24-jarige Australiër, die het in de eerste ronde moest opnemen tegen de Brit Cameron Norrie (ATP 41), laat om een niet geweten reden verstek gaan voor het toernooi in Parijs. Dat hebben de organisatoren laten weten. 

Kyrgios, niet verlegen om een relletje, liet zich vorige week nog opmerken met zijn excentrieke gedrag. De Australiër verloor op het toernooi in Rome tijdens het duel van de tweede ronde zijn kalmte. Hij ging fel tekeer tegen het publiek en sloeg zijn tennisracket op de baan. Ook gooide hij een stoel door de lucht. De umpire besloot daarop een einde aan de wedstrijd te maken en Kyrgios te diskwalificeren.

Het is niet bekend waarom Kyrgios niet naar Parijs afzakt. De Australiër liet zich enkele dagen geleden op de sociale media wel nog negatief uit over het Franse toernooi. "Roland Garros trekt vergeleken met hier helemaal nergens op", verklaarde de tennisser, die een training afwerkte op het gras van Wimbledon, op Instagram.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kris De Smet

    Misschien een mindere dag

  • Patrick De Dauw

    Geef dat kereltje eens een schorsing van deelname aan alle tornooien en competities voor minstens 1 jaar, het zal rap gedaan zijn met zijn kuren. Ik moet op mijn werk ook niet met stoelen beginnen gooien en spullen kapot slaan en dit is zijn werk!

  • Heidi Werbrouck

    Mooi zo, we zullen hem niet missen.