Goffin klaart de klus tegen Kecmanovic in drie sets, uitkijken naar volgende ronde tegen Nadal

David Goffin kon zich eenvoudig plaatsen voor de derde ronde.
Photo News David Goffin kon zich eenvoudig plaatsen voor de derde ronde.
Na Elise Mertens plaatste ook David Goffin zich voor de derde ronde van Roland Garros. Onze beste mannelijke tennisser was in drie sets te sterk voor de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 83): 6-2, 6-4 en 6-3. Nu wacht nummer twee van de wereld Rafael Nadal.

Op hetzelfde court als Elise Mertens mocht David Goffin het kort na de Limburgse opnemen tegen Kecmanovic. Onze landgenoot kon dus nog rekenen op veel steun van Belgen, die simpelweg bleven zitten. 

Belgische supporters die klapten voor Elise Mertens (WTA 20) na haar overwinning tegen de Franse tiener Diane Parry (WTA 457), bleven zitten om Goffin aan het werk te zien. Hun applaus of gejuich was vaak te horen.
BELGA Belgische supporters die klapten voor Elise Mertens (WTA 20) na haar overwinning tegen de Franse tiener Diane Parry (WTA 457), bleven zitten om Goffin aan het werk te zien. Hun applaus of gejuich was vaak te horen.

Goffin forceerde meteen een break. Als een wervelwind ging hij nadien verder op dat elan door, door na een mooi punt al snel 2-0 uit te lopen. De toon was gezet, maar de Serviër liet zich niet nog eens vangen en kon zijn opslag verzilveren. 

Vooral in zijn eigen opslagspelletjes was Goffin secuur. Kecmanovic kende flink wat moeite met het aanvallende spel van de Luikenaar.  Kecmanovic werd vaak in de hoek geduwd, waardoor de Serviër tot fouten werd gedwongen en zich lichtjes begon te ergeren. Toen Goffin in het zevende spelletje voor de tweede keer door de opslag van zijn opponent ging, mocht de Belg serveren voor de set. En meteen met succes: 6-2.

Blijven breken

Ook de tweede set begon Goffin met een break, maar dan was het aan Kecmanovic om voor het eerst hetzelfde te doen. Het derde spelletje werd een tussentijdse thriller met voordeel langs beide kanten. Uiteindelijk trok onze landgenoot aan het langste eind en werd er voor de derde keer gebroken in een kwartier tijd. Pas in het zesde game zou het Goffin lukken om opnieuw zijn opslag te verzilveren. 

Photo News

Nadat het spel even op en af ging, mocht Goffin bij een 5-3-stand serveren voor de tweede set. De Serviër kon geen punt meer pakken, waardoor Goffin op één set stond van de derde ronde.

David’s vriendin, Stephanie Tuccitto, was een aandachtig toeschouwer.
Photo News David’s vriendin, Stephanie Tuccitto, was een aandachtig toeschouwer.

Zonder al te veel haast, maar met geduld en concentratie begon Goffin aan zijn derde en misschien beslissende set. Onze landgenoot las het spel van Kecmanovic goed en kon rustig anticiperen op diens ballen. Toch zag dat er in de stand na een kwartier tennissen anders uit met een 2-3-voorsprong voor de Serviër, die iets beter in de match kwam.  

Miomir Kecmanovic.
Photo News Miomir Kecmanovic.

Maar met de steun van het publiek kwam de zege van de Luikenaar nooit echt in gevaar en stond het vijftien minuten later 5-3 in het voordeel van Goffin. Kecmanovic kon niet meer voor een spectaculaire ommekeer zorgen en moest zich gewonnen geven na het achtste breakpunt van Goffin. In de volgende ronde kijkt onze landgenoot Rafael Nadal in de ogen die zich ook zopas plaatste tegen Maden die in de eerste ronde nog de killer was van Kimmer Coppejans.

Goffin lukte acht aces en kon zeven keer door de opslag van de Serviër gaan.
BELGA Goffin lukte acht aces en kon zeven keer door de opslag van de Serviër gaan.

Na Kecmanovic wacht met Nadal “de ultieme uitdaging” voor Goffin

“Het was een heel goede match, van het begin tot het einde”, vond Goffin. “Ik ben eraan begonnen met een goede instelling en ik heb mijn wil van het begin tot het einde kunnen opleggen. Kecmanovic kan serieus doorslaan, maar ik heb zijn goede momenten in de wedstrijd elke keer vlot kunnen doorstaan. Ik voelde me heel goed in de twee matchen die ik hier speelde, ik raak de bal goed en kan veel variatie in mijn spel leggen en ook mijn opslag is in orde.”

David Goffin zal dat goede niveau meer dan ooit nodig hebben voor de confrontatie op vrijdag. Aan de andere kant van het net staat met Nadal namelijk iemand die Roland-Garros al elf keer op zijn naam schreef. “Ik ga mijn kwaliteiten moeten proberen uitspelen, de hoeken afsnijden en de bal telkens vroeg nemen. Het wordt erg moeilijk, ik ga veel moeten lopen, maar het is wel een wedstrijd die je altijd wil spelen op zo’n groot court.”.

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.