Géén stunt voor Goffin tegen gravelkoning Nadal, maar Luikenaar mag Parijs met opgeheven hoofd verlaten

David Goffin (ATP 29) is uitgeschakeld op Roland Garros. De 28-jarige Luikenaar was in de derde ronde op het Franse gravel niet opgewassen tegen Rafael Nadal, de beste gravelspeler aller tijden. Goffin kon Nadal wel een set (de derde, red.) ontfutselen en toonde bij momenten zeker zijn klasse, maar uiteindelijk trok de Spanjaard dus toch gewoon aan het langste eind. 

Al vanaf het eerste game werd duidelijk dat Nadal z’n dagje wel had. Goffin moest het spel ondergaan en Nadal liep vlot drie games uit. Goffin kon niet anders dan enkele risico’s te nemen, maar die pogingen bleken tevergeefs. Af en toe zorgde onze landgenoot voor een mooi punt, maar verder dan dat kwam het aanvankelijk niet. Pas na de 0-5 kon hij tegen prikken. Nadal mocht zelf serveren voor de set en hij faalde niet: 6-1.

Goffin krikt niveau op, maar Nadal blijft imponeren

In de beginfase van set 2 serveerde Goffin sterk en hij kwam ook op voorsprong. Maar dat goede begin, waarin hij Nadal tot schoonheidsfoutjes dwong, kon hij niet bevestigen. Even vlot als in de eerste set ging Nadal breidde de Spanjaard zijn voorsprong uit. Goffin haalde echter wél een beter niveau dan in de eerste helft en Goffin, vooral zijn service draaide beter. De games duurden langer dan in het eerste bedrijf. Maar bij een 5-3-stand ging de nummer twee van de wereld op een cruciaal moment door de opslag van onze landgenoot, waardoor ook de tweede set afgetekend naar Nadal ging: 6-3.

Derde set voor Goffin

Het ‘kopje’ ging evenwel niet naar beneden bij Goffin. Onze landgenoot bleef zich kranig verweren en tussen al de winners van Nadal door kon ook hij af en toe uitpakken met een heerlijk punt. Goffin leek steeds meer te beseffen dat hij niets te verliezen heeft tegen Nadal en dat kwam zijn spelniveau ten goede. De Luikenaar kreeg lengte in zijn slagen en zijn opslag draaide goed. Bij 4-4 ging hij zelfs door de service van Nadal en in het daaropvolgende spelletje serveerde onze landgenoot de set uit: 6-4. Wat kan hij in het vierde bedrijf?

In de vierde set trokken Goffin én Nadal de goede lijn door. Tot 1-2 was er geen wolkje aan de lucht voor onze landgenoot, maar dan ging de Spanjaard toch door zijn service. Nadal bevestigde die break ook, waardoor er plots een 1-4 op het scorebord stond. Goffin probeerde de kloof te dichten en zijn niveau bleef goed, maar het gravelmonster temmen zat er niet in. Nadal bleef een constant, indrukwekkend niveau halen en won set 4 uiteindelijk met 3-6. Wie ‘Rafa’ van een twaalfde eindzege in Parijs wil houden, zal van goede huize moeten komen. In de volgende ronde wacht Nadal een duel met de Fransman Corentin Moutet (ATP 110) of de Argentijn Juan Ignacio Londero (ATP 78). 

Nadal: “Er is niets verrassend aan een set verliezen tegen Goffin”

Rafael Nadal doorstond met glans zijn eerste echte test op Roland Garros, maar moest wel een eerste keer dit toernooi een set prijsgeven. Op ‘zijn’ Philippe-Chatrier versloeg de 32-jarige Spanjaard David Goffin (ATP-29) met 6-1, 6-3, 4-6 en 6-3.

“In die derde set is er niets speciaal gebeurd. Een set tegen David Goffin verliezen is niets bijzonder”, reageerde Nadal. “Hij is een heel goede speler. Alleen omdat hij geblesseerd was is hij op de ranking wat gedaald. Hij blijft een groot talent en heeft in het verleden al bewezen dat hij van eender wie kan winnen. In de derde set brak hij op een beslissend moment. Ik ben blij dat ik in de vierde set goed reageerde en weer het verschil kon maken, want David ging beter en beter spelen.”

“Deze match geeft me veel vertrouwen voor de rest van het toernooi. In de eerste set en in het begin van de tweede speelde ik fantastisch tennis. Het is moeilijk beter te doen. Ik was heel offensief en miste bijna niets. Het geeft veel voldoening dat ik dat niveau hier kan tonen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nils De Vriendt

    Goed gespeeld Goffin! Kop op naar het volgende tornooi