Geen galamatch tegen Nadal: eerste ronde eindstation voor Coppejans op Roland Garros

De eerste ronde is het eindstation geworden voor Kimmer Coppejans (ATP 178) op Roland Garros. Onze landgenoot ging in drie sets (7-6, 7-5 en 6-3) ten onder tegen de Duitser Yannick Maden (ATP 114). Die laatste komt nu uit tegen gravelkoning Rafael Nadal.

“Het zou ongelooflijk zijn om te mogen spelen tegen Rafa”, klonk het vooraf bij Coppejans. “Ik heb er een goed gevoel bij en hoop het te kunnen waarmaken.” Dan moest de Belg vandaag wel afrekenen met Maden, die net als Coppejans de kwalificatierondes overleefde.

In de eerste set hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Wanneer Maden een break forceerde, deed Coppejans vervolgens telkens net hetzelfde. ‘t Ging dus gelijk op, waarna onze landgenoot drie setballen afdwong. Maar Coppejans kon die niet verzilveren. Een tiebreak besliste over het eerste bedrijf, en daarin trok Maden aan het langste eind: 7-6 (7-0).

Een mentale tik voor Coppejans, maar dat weerhield hem niet om meteen door de opslag van zijn Duitse tegenstrever te gaan. Op naar een eenvoudige setwinst? Neen. Maden knokte zich terug en won drie spelletjes op rij. Nadien stapelde Coppejans de fouten op, waardoor de Duitser ook de tweede set in de wacht sleepte: 7-5.

Vervolgens ging Maden door op zijn elan. Coppejans had geen antwoord in huis en keek in de derde set al snel tegen een 3-0-achterstand aan. En die bonus gaf Maden niet meer uit handen: 6-3. Game, set, match. Coppejans is uitgeschakeld en mag zo zijn droomduel tegen Nadal vergeten.

Coppejans: “Eerste set was cruciaal”

“Deze wedstrijd had ook anders kunnen uitdraaien”, vertelde Coppejans na afloop. “In de eerste set krijg ik drie setpunten. Die laat ik liggen en vervolgens lever ik een slechte tiebreak af. In set twee sta ik twee keer een break voor, maar kan ik niet doorzetten. Die eerste set was dus cruciaal, maar goed: dat is tennis. Ik speelde ook minder sterk dan in de kwalificaties, minder constant en de tegenstander was net wel solide. Nu ben ik teleurgesteld, evengoed weet ik dat ik over enkele dagen fier mag zijn over mijn Roland Garros.”

Coppejans beseft ook wel dat het allemaal nog wat beter moet als hij een vaste klant op de hoofdtabel van de grandslamtoernooien wil worden. “Het zijn die kleine zaken: defensief sterker worden, nog wat harder slaan. Soms mis ik nog kracht, waarmee ik de tragere spelers wat meer pijn zou kunnen doen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.