Roger Federer over comeback Kim Clijsters: “Ik weet waartoe ze in staat is”

Kim Clijsters en Roger Federer in 2012.
Photo News Kim Clijsters en Roger Federer in 2012.
Ook Roger Federer kijkt uit naar de comeback van Kim Clijsters. “Er is veel mogelijk voor haar”, klonk het onder meer bij de Zwitserse tennislegende.

Clijsters viert begin maart haar terugkeer in het Mexicaanse Monterrey. “Maar de kans bestaat dat er misschien toch eerder een toernooi komt”, vertelde de 36-jarige Limburgse op een ‘Media Day’ in haar tennisacademie in Bree. 

Hoe dan ook: binnenkort speelt ze haar eerste officiële tennismatch sinds 2012. “Het is zeven jaar geleden dat ik haar nog eens gezien heb, maar ik ken haar persoonlijkheid en weet waartoe ze in staat is”, vertelde Federer. “Als ze terugkeert, is het omdat ze er zin in heeft.”

“Leeftijd speelt geen rol”, vervolgde de Zwitser, die zelf 38 lentes jong is. “Het zijn het hoofd en de benen die tellen. Er is veel mogelijk voor Clijsters, ook al heeft ze zelf geen verwachtingen. Ze haalde vroeger een hoog niveau. Ze heeft zeven jaar niet getennist, die jaren tellen dus niet mee. Je moet haar een beetje beschouwen als een late twintiger.”

“Ze zal in elk geval fris zijn. Of ze dan dertig toernooien per jaar moet spelen? Neen. Ze moet spelen wanneer ze dat zelf wil, wanneer het haar uitkomt. Het wordt alleszins spannend om haar te volgen”, besloot Federer, die binnen enkele dagen te bewonderen is op de Australian Open.

BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean petermans

  Heel veel succes, en hopelijk geen kwetsuren meer.

 • Dominique Meunier

  Ik begrijp het niet goed, vele sporters en bv stoppen ermee met grote schow en dan komen ze plots terug alsof er niet gebeurd is .Veel succes en als je er terug mee stopt een kleiner feestje dan .

 • alfons moons

  Federer is een grote meneer ! Maar voor Kim is maar één ding belangrijk ; hoe dan ook nog wat centen bijeenscharrelen ! Niet vergeten : toen ze trouwde mocht van onze Limburgse NIEMAND (om 6 uur s'morgens) dit weten !!!!! Ik wil ze eens in tennisoutfit zien !

 • Geert Van de Moortele

  Als Federer als man op zijn vergevorderde leeftijd kan presteren dan kan Kim als vrouw dit ook.We leven niet méér in 1800.

 • guy van meeuwen

  Is Kim wel fit genoeg. Er zullen toch nog heel kilootjes af moeten wil ze iets of wat presteren. Veel succes alkeszuns.