Regen houdt Roland Garros in wurggreep, Goffin - Gulbis verplaatst naar morgen

Twitter
Er wordt vandaag niet getennist op Roland Garros, zo liet de organisatie zopas weten. De weergoden gooien - nog maar eens - roet in het eten waardoor alle matchen nu al verplaatst zijn naar morgen. Ook David Goffin, die het in de achtste finales opneemt tegen Ernest Gulbis, krijgt een extra dagje rust. Opvallend, het is de eerste keer in 16 jaar tijd dat een volledige dag wordt geannuleerd.

De wedstrijd van de vierde ronde tussen David Goffin (ATP 13) en de Let Ernests Gulbis (ATP 80) stond als eerste duel op Court Philippe Chatrier geprogrammeerd. In principe waren zij er om 11 uur aan begonnen. Vervolgens werd de match verplaatst naar court 2, waar eerst nog het stopgezette duel tussen Agnieszka Radwanska en Tsvetana Pironkova zou worden afgewerkt. Uiteindelijk besliste de organisatie om 13u40 om alle partijen te schrappen. Het is precies zestien jaar geleden, van 30 mei 2000, dat een volledige dag tennis werd afgelast op Roland Garros.

Als de weergoden het toelaten, speelt David Goffin morgen omstreeks het middaguur zijn achtste finale. Het is de tweede match op court 1. De partij tussen de Roemeense Simona Halep en de Australische Samantha Stosur staat als eerste geprogrammeerd. Die match begint om 11 uur en wordt hervat bij een 5-3 stand voor Halep.