Rechtbank heft schorsing Bhupathi en Bopanna op

AFP
Een rechtbank in India heeft de schorsingen van de Indische tennissers Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna opgeheven. Zij kregen een week geleden van de Indiase tennisfederatie te horen dat ze tot juni 2014 niet meer in de Davis Cup mochten uitkomen.

Beide tennissers werden oorspronkelijk bestraft omdat ze op de voorbije Olympische Spelen in Londen geweigerd hadden om met Leander Paes te dubbelen. Ze hadden daar persoonlijke en professionele redenen voor ingeroepen, maar de Indische federatie was 'not amused' en bestrafte het duo zwaar. Bhupathi en Bopanna trokken naar de rechtbank en kregen gelijk.

De 39-jarige Paes en de één jaar jongere Bhupathi waren jarenlang een te duchten dubbelduo. Samen wonnen ze Roland Garros in 1999 en 2001 en Wimbledon in 1999. Hun samenwerking op het circuit stopte in 2002, maar in de Davis Cup speelden ze nog samen tot eind 2011. Samen werkten ze ook vier Olympische Spelen af (1996, 2000, 2004 en 2008). Paes speelde in Londen uiteindelijk met Vishnu Vardhan terwijl Bhupati dubbelde met Bopanna, maar beide duo's werden snel uitgeschakeld.