Querrey brengt VS op 2-0 na winst tegen Bemelmans in Davis Cup

Ruben Bemelmans
EPA Ruben Bemelmans
Sam Querrey (ATP 14) heeft na winst tegen Ruben Bemelmans (ATP 110) de voorsprong van de Verenigde Staten in de kwartfinales van de Davis Cup uitgebouwd tot 2-0. De Amerikaan won vrijdag (lokale tijd) in Nashville (indoor hardcourt) in minder dan 2 uur en 10 minuten in drie sets: 6-1, 7-6 (7/5) en 7-5.

Eerder op vrijdag moest ook Joris De Loore (ATP 319) al zijn meerdere erkennen in John Isner (ATP 9). De 32-jarige Amerikaan had het wel moeilijker dan verwacht tegen onze 24-jarige landgenoot. Na 3 uur en 15 minuten was de eindstand 6-3, 6-7 (4/7), 7-6 (10/8) en 6-4.

Zaterdag neemt het Limburgse dubbelduo Sander Gille (ATP dubbel 84) en Joran Vliegen (ATP dubbel 98) het normaal gezien op tegen Jack Sock (ATP 16) en Ryan Harrison (ATP 54). 

Sam Querrey (links) en Ruben Bemelmans (rechts)
AP Sam Querrey (links) en Ruben Bemelmans (rechts)

Ruben Bemelmans "kon kansen niet benutten" tegen Sam Querrey

"Ik voel vooral teleurstelling, ik heb alles gegeven", vertelde Bemelmans na de wedstrijd. "Ik heb kansen gecreëerd, maar ze nadien niet benut. In de eerste set was hij te sterk, na een fors wedstrijdbegin. Zijn service zat goed, bij mij was het minder. Vanaf de tweede set kwam ik in de wedstrijd, toen liet ik zijn opslag wankelen. Hij was meer solide. De details waren vandaag doorslaggevend."

Na de eerste twee enkelspelen staan de Belgen 2-0 achter in Nashville en dus is er zaterdag een zege nodig in het dubbelspel. Bij een nederlaag komen de Amerikanen immers op 3-0 en zijn de wedstrijden van zondag enkel nog goed voor de statistieken. Het Limburgse dubbelduo Sander Gille (ATP dubbel 84) en Joran Vliegen (ATP dubbel 98) neemt het normaal gezien op tegen Jack Sock (ATP 16) en Ryan Harrison (ATP 54), al kan kapitein Johan Van Herck nog wijzigingen aanbrengen. "Voor Sander en Joran is het natuurlijk een mooie gelegenheid om hen te laten proeven van het dubbelspel op de Davis Cup. Ze hebben vooruitgang geboekt en normaal gezien spelen zij. Maar zoals ik eerder al zei, hebben we twee opties voor zaterdag. We moeten eerst zien hoe Joris zal recupereren van zijn wedstrijd, die toch belastend was. Ik moet er nog eens over nadenken", klonk het bij Van Herck.

Over de prestaties in de twee enkelspelen was de Belgische kapitein tevreden. "Joris heeft gedaan wat van hem gevraagd werd, opdracht volbracht: hij mag fier zijn na een grote match. Voor Ruben was het een moeilijk matchbegin. Querrey begon heel agressief aan de wedstrijd, hij stond er meteen. De kleine mogelijkheden die er soms toch waren, heeft hij nadien niet kunnen benutten. In de tweede set kwam hij er dichtbij, maar het zat er niet in." 

Maryna Zanevska neemt eerste horde in kwalificaties WTA Bogota

Maryna Zanevska (WTA 166) heeft de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in het Colombiaanse Bogota (gravel/250.000 dollar) overleefd.

De 24-jarige Zanevska, het derde reekshoofd, klopte de Zweedse Cornelia Lister (WTA 418) in twee sets: 6-4 en 7-6 (7/1). De partij nam een uur en 52 minuten in beslag.

In de tweede kwalificatieronde treft Zanevska Daniela Seguel (WTA 192). De 25-jarige Chileense schakelde thuisspeelster Jessica Plazas uit in tweemaal 6-3.

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video