Pliskova en Svitolina naar halve finale op Masters

AFP
Karolina Pliskova (WTA 8) heeft zich op de WTA Finals in Singapore (hardcourt/7 miljoen dollar) verzekerd van een ticket voor de halve finale. In een Tsjechisch onderonsje versloeg ze Petra Kvitova (WTA 5) met 6-3, 6-4.

Het was voor zevende reekshoofd Pliskova haar tweede zege in de witte groep. Eerder klopte ze de Deense Caroline Wozniacki (WTA 3), de titelverdedigster en winnares van de Australian Open. Daarna verloor ze van de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 7). Die moet in een onderling duel met Wozniacki uitmaken wie Pliskova vergezelt naar de halve finales. Pliskova haalde vorig jaar eveneens de laatste vier op de Masters. Toen versperde Wozniacki haar de weg naar de finale.

Elina Svitolina na zege tegen Wozniacki als groepswinnares naar halve finales

Elina Svitolina (WTA 7) heeft zich als winnares van de witte groep geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals in Singapore (hardcourt/7 miljoen dollar). De Oekraïense klopte in de laatste groepswedstrijd de Deense Caroline Wozniacki (WTA 3) in drie sets: 5-7, 7-5 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 37 minuten.

Wozniacki, in Singapore titelverdedigster, is uitgeschakeld. De Deense kon zich tegen Svitolina geen setverlies veroorloven, maar in set 2 liep het dus mis.

Eerder op de dag stootte nog in de witte groep Karolina Pliskova (WTA 8) als eerste door naar de laatste vier. Ze deed dat door in een Tsjechisch onderonsje Petra Kvitova (WTA 5) te verslaan met 6-3 en 6-4. Svitolina had haar eerste twee matchen tegen Pliskova en Kvitova succesvol afgesloten. Wozniacki verloor van Pliskova en won van Kvitova.

In de rode groep heeft de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 6) na twee zeges de beste kaarten in handen om door te stoten naar de halve finales. De Duitse Angelique Kerber (WTA 2) en de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 9) wonnen elk al een keer, de Japanse Naomi Osaka (WTA 4) verloor haar eerste twee duels. Vrijdag speelt Osaka tegen Bertens en neemt Kerber het op tegen Stephens. 

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.