Pliskova en Suarez Navarro eerste halvefinalisten

Karolina Pliskova.
BELGA Karolina Pliskova.
Het Tsjechische achtste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA 22) en het Spaanse vijfde reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA 17) hebben zich vandaag als eersten geplaatst voor de halve finales op de Diamond Games in Antwerpen (hard/731.000 dollar).

Pliskova haalde het in haar kwartfinale in twee sets van haar landgenote Lucie Safarova (WTA 15), vierde reekshoofd in Antwerpen: 7-6 (7/5) en 6-3 na 1 uur en 28 minuten. In de halve finales neemt ze het zaterdag op tegen Suarez Navarro. De Spaanse was vrijdag in twee sets te sterk voor de Italiaanse kwalificatiespeelster Francesca Schiavone (WTA 81): 6-3 en 6-2 na 1 uur en 51 minuten.

Ook Zahlavova Strycova naar halve finales
Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23) heeft zich ook geplaatst. De 28-jarige Tsjechische deed dat door de Duitse Mona Barthel (WTA-42), die donderdag nog eerste reekshoofd Eugenie Bouchard (WTA-7) uitschakelde, in 1 uur en 24 minuten met tweemaal 6-2 te verslaan. Om een plaats in de finale neemt Zahlavova Strycova het morgen op tegen de winnares van het duel tussen de Duitse Andrea Petkovic (WTA-12) en de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-18). Petkovic is derde reekshoofd in Antwerpen, Cibulkova staat zesde op de plaatsingslijst.