Pavlyuchenkova treft Schiavone in finale in Rabat

Anastasia Pavlyuchenkova.
EPA Anastasia Pavlyuchenkova.
Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 16) heeft zich vandaag als eerste voor de finale van het WTA-toernooi van Rabat (250.000 dollar) geplaatst. De 25-jarige Russin, eerste reekshoofd op het gravel in de Marokkaanse hoofdstad, nam in 1 uur en 17 minuten met 6-4, 6-0 de maat van de Italiaanse Sara Errani (WTA 102).

In haar vijftiende WTA-finale staat Pavlyuchenkova morgen tegenover de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 100), de toernooiwinnares van 2013. De 36-jarige veterane won in haar halve finale met 7-5, 6-4 van de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 73). Schiavone, voormalig nummer vier van de wereld, bracht vorige maand al het graveltoernooi van Bogota op haar naam. Ze speelde negentien WTA-finales en won er daar acht van. Twee keer stond ze in de finale van Roland Garros, in 2010 won ze die ook. Ook in Rabat staat ze al op de erelijst. Ze won het graveltoernooi in de Marokkaanse hoofdstad in 2013.

In de onderlinge confrontaties leidt Pavlyuchenkova met 4-3. De Russische won ook de jongste drie duels, maar Schiavone was wel bij de vorige twee ontmoetingen op gravel telkens de beste.