Parijs krijgt nu al finale avant la lettre: Djokovic - Nadal

EPA
Het was op voorhand voorspeld en is ook werkelijkheid geworden. We krijgen op Roland Garros een kwartfinale tussen 's werelds nummer één Novak Djokovic en gravelkoning Rafael Nadal. Beide tenoren kenden geen genade met hun tegenstander in de kwartfinale en kijken elkaar woensdag in de ogen. 'Nole' versloeg in drie sets thuisspeler Richard Gasquet (6-1 6-2 6-3), terwijl 'Rafa' afrekende met Jack Sock (6-3 6-1 5-7 6-2).

Rafael Nadal, die in alle jaren op het Franse gravel nog maar één partij verloor, was in aanloop naar het grandslamtoernooi niet in blakende vorm, maar tijdens het toernooi is hij steeds beter gaan spelen. Met Jack Sock kreeg 'Rafa' een echte hardhitter voor de kiezen. De Amerikaan beschikt namelijk over een snoeiharde service en een machtige forehand, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in Nadal. De negenvoudige kampioen won de eerste twee sets makkelijk met 6-1 en 6-3, maar daarna sputterde de motor even. Sock maakte het nog spannend door de derde set te winnen, maar Nadal nam in de vierde set het initiatief weer over en maakte het gedecideerd af.

Djokovic verspeelt geen energie
De Servische nummer één van de wereld had helemaal geen kind aan Richard Gasquet. De Franse thuisspeler, die in de eerste ronde onze landgenoot Gigounon klopte, kwam er helemaal niet aan te pas. In sneltempo maakte 'Nole' er 6-1 6-2 van. Enkel in de derde set kon Gasquet enig weerwerk bieden. Hij hield stand tot 4-3, maar daarna schakelde Djokovic weer een versnelling hoger. In iets meer dan twee uur stonden de harde 6-1 6-2 6-3 cijfers op het bord.

Titanenduel
De clash tussen Nadal en Djokovic wordt een heruitgave van de finale van vorig jaar op het Parijse gravel. Toen trok de Spanjaard in vier sets aan het langste eind. Ook in 2012 versloeg Nadal de Serviër in de eindstrijd. Roland Garros is het enige ontbrekende grandslamtoernooi op de erelijst van Djokovic.

Nadal mikt in Parijs op een tiende eindzege. Tussen 2005 en 2014 won hij negen keer de titel. Alleen in 2009 lukte het niet. Toen botste Nadal in de achtste finales op de Zweed Robin Söderling.

EPA
REUTERS
EPA
REUTERS
REUTERS
EPA
EPA