Ophef over 'seksistische' lotingsceremonie van nieuw tennistornooi: "Een schande"

Nog voor de start van de Next Gen ATP Finals werd er al ophef veroorzaakt
Twitter Eurosport UK Nog voor de start van de Next Gen ATP Finals werd er al ophef veroorzaakt
De eerste editie van de Next Gen ATP Finals, een tennistoernooi waarbij deze week een aantal nieuwe spelregels zal worden getest, heeft al voor de officiële start de nodige ophef veroorzaakt. Niet om sportieve redenen, maar omdat de lotingsceremonie te seksistisch zou zijn geweest.

De loting in Milaan werd vandaag opgeluisterd door acht vrouwelijke modellen, die de deelnemers over de groepen A en B moesten verdelen. Dat gebeurde op ludieke wijze, althans dat was de bedoeling van de organisatie. De modellen liepen met de tennissers over de catwalk, terwijl ze de letters A en B onder hun kleding hadden verstopt.

Deze werden vervolgens op opvallende wijze tevoorschijn gehaald. Zo moest de Zuid-Koreaanse tennisser Hyeon Chung een handschoen met zijn tanden uittrekken om te zien in welke groep hij zat. Ook werden er letters onthuld door een jurk omhoog te trekken of een jasje uit te doen.

Niet alleen leken meerdere spelers gegeneerd, op Twitter regende het negatieve reacties. "Schande", tweette het Franse voormalige nummer één van de wereld Amélie Mauresmo. "Goed werk, ATP. Dit zou een evenement met de blik op de toekomst moeten zijn, hé? #terugnaarnul", twitterde haar landgenote Alizé Cornet, voormalig nummer 12 van de wereld. "Verschrikkelijk", verklaarde Judy Murray, de moeder van de Schotse ex-nummer 1 Andy Murray.

"ATP en Red Bull (dat het evenement sponsort) bieden hun excuses aan bij de personen die beledigd werden door de loting", zo klinkt het in een persbericht. "Het was de bedoeling om Milaans rijke erfgoed als één van de modehoofdsteden van de wereld te integreren. Maar de uitvoering getuigde van slechte smaak en was onaanvaardbaar. We betreuren dit ten zeerste en zullen ervoor zorgen dat dit zich in de toekomst niet zal herhalen."
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Schoeters

  Oei, plots mogen vrouwen hun charmes niet meer gebruiken? Nogal kort door de bocht is het niet!

 • Joeri Haelen

  Het is voor mij vrij onnozel, maar seksistisch...? En als je mooi bent, en dat wil laten zien, en er ook nog eens voor betaald wil worden, waarom zouden we het deze vrouwen niet gunnen?

 • Bart Denanon

  Kleine kinderen. Die vrouwen worden graag betaald om mooi te zijn, het is niet onder dwang hé. Hebben die vrouwen geklaagd? Nee. Dus niemand moet in hun plaats moraalridder uithangen. Leef en laat leven.

 • Marlies Schoefs

  Overdrijf eens zo niet

 • Ramon Simon

  Vind het niet geslaagd maar wat is het probleem nu weer? Inderdaad, vrouwen die geld verdienen met hun uiterlijk zouden bestraft moeten worden. Ze moeten zelf maar ploegen zoals mannen om een loon te verdienen. Misschien zou de maatschappij gelukkiger worden mocht alles wat sexyer zijn, meer vrije seksualiteit? Want het loopt de spuitgaten uit met gezaag en geklaag. Ze mogen naast sexy vrouwen ook meer knappe mannen gebruiken, zo hebben beide geslachten hun plezier.