Naomi Osaka breekt alweer met coach

Naomi Osaka of Japan reacts against Belinda Bencic of Switzerland during their Round Four Women's Singles match at the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 2, 2019. (Photo by Kena Betancur / AFP)
AFP Naomi Osaka of Japan reacts against Belinda Bencic of Switzerland during their Round Four Women's Singles match at the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 2, 2019. (Photo by Kena Betancur / AFP)

Naomi Osaka gaat alweer op zoek naar een nieuwe coach. De Japanse tennisster heeft haar samenwerking met Jermaine Jenkins beëindigd, meldt ze op Twitter. “Ik ben dankbaar voor de tijd die we samen hebben doorgebracht en de dingen die ik heb geleerd zowel op als naast de baan”, schrijft de tweevoudig grandslamwinnares. “Maar ik voel dat het tijd is voor een verandering.”

Osaka won vorig jaar de US Open en dit jaar de Australian Open. Kort daarna nam ze afscheid van de Duitser Sascha Bajin, die haar acht jaar had bijgestaan. Op de US Open ging de Japanse er in de vierde ronde uit. Osaka maakt over anderhalve week haar rentree op de baan bij het toernooi van Wuhan. Ze heeft een wildcard gekregen voor het toernooi in China.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Het is zeer moeilijk om aan de top te komen maar nog veel moeilijker er te blijven want dan begint het echte werk pas en dat heeft weinig met de tennis zelf te maken maar wel met steeds en altijd gemotiveerd te zijn om tegen die zelfde sleur op te boksen, hiervoor is heel veel karakter en grinta nodig.