Nadal wint voor vierde keer in Madrid

AFP
's Werelds nummer een Rafael Nadal heeft zondag voor de vierde keer in zijn carrière het Masters 1.000-toernooi van Madrid (3.671.405 euro) gewonnen. In de finale profiteerde de 27-jarige Spanjaard, titelverdediger en eerste reekshoofd op het gravel in de Spaanse hoofdstad, in de derde set van de opgave van de Japanner Kei Nishikori (ATP-12).

Er stond na 1 uur en 42 minuten 2-6, 6-4 en 3-0 op het scorebord, toen Nishikori door een rugblessure niet meer voort kon. "Het spijt me heel erg dat het op deze manier moest eindigen, maar de pijn was niet meer te harden", excuseerde de 24-jarige Japanner zich bij het publiek.

Het is de 63e ATP-titel voor Nadal, de derde dit seizoen, na Rio de Janeiro en Doha. In Madrid stond hij vijf keer eerder in de finale. Hij won het toernooi ook in 2005, 2010 en 2013 en was in 2009 en 2011 runner-up.

Nishikori, dit seizoen al goed voor twee toernooizeges (Memphis en Barcelona) wordt maandag de eerste Japanner in de top tien van de ATP-ranking.

Voor Nadal kwam er een einde aan een reeks van mindere resultaten. In Monaco en Barcelona ging hij er telkens in de kwartfinales uit. Nochtans werden ook die toernooien op zijn favoriete ondergrond gespeeld. .

GETTY
REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS