Nadal ontsnapt in spektakelstuk aan uitschakeling

De ontlading bij Rafael Nadal na het winnende punt.
GETTY De ontlading bij Rafael Nadal na het winnende punt.
Rafael Nadal is in de kwarfinale van het graveltoernooi van Rome ternauwernood aan uitschakeling ontsnapt. De Spaanse tennisser, als aanvoerder van de wereldranglijst favoriet in de Italiaanse hoofdstad, werd zwaar op de proef gesteld door Andy Murray: 1-6 6-3 7-5.

De Spanjaard werd in de eerste set helemaal weggespeeld door Murray, maar na dat teleurstellende begin vermande Nadal zich. Hij nam het initatief over en zette zijn Schotse opponent onder druk. Toch slaagde de Spanjaard, die zeker niet zijn beste tennis liet zien op zijn favoriete ondergrond, er daarna niet in de klus snel te klaren.

Nadal kwam in de derde set op eigen service met 2-4 achter, maar vocht zich op karakter toch weer op miraculeuze wijze uit de problemen. Hij brak meteen terug, maakte gelijk (4-4) en miste daarna twee kansen op 5-4. Uiteindelijk boog Murray, die zijn laatste servicebeurt op love verloor, alsnog.

De partij duurde bijna 2 uur en drie kwartier. Vandaag staat Nadal in de halve finale tegenover de Bulgaar Grigor Dimitrov.