Nadal: "Niet vanzelfsprekend wat ik heb gepresteerd"

GETTY
Rafael Nadal heeft in de aanloop naar het masterstoernooi van Madrid de twijfels over zijn vorm weggewuifd. De Spaanse toptennisser werd vorige maand zowel in Monte Carlo als in Barcelona al in de kwartfinale uitgeschakeld. En dat terwijl de nummer 1 van de wereld beide toernooien al acht keer had gewonnen.

"Ach, ik heb het al zo vaak gezegd. Ik ben er nooit vanuit gegaan dat ik Monte Carlo of Barcelona wel even 12 keer zou winnen. Dat zou toch niet normaal zijn?", zo stelde Nadal. "Misschien is het juist wel normaal om drie keer op rij in de kwartfinales te verliezen. Wat ik de afgelopen 9 jaar heb gepresteerd, is denk ik helemaal niet zo vanzelfsprekend."

Nadal verdedigt in Madrid zijn titel, die hij vorig jaar voor de derde keer veroverde. Ondanks zijn tegenvallende en voor velen teleurstellende resultaten in Monte Carlo en Barcelona maakt de Spanjaard zich naar eigen zeggen totaal geen zorgen. "Verliezen is nooit leuk en natuurlijk ontstaan dan soms wat twijfels. Maar ik doe gewoon de dingen die ik altijd doe en hoop hier in Madrid beter te presteren. Lukt dat niet, dan ga ik dat proberen in Rome. En anders daarna in Parijs op Roland Garros."