Nadal met weergaloze tweener naar tweede ronde

Rafael Nadal heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Spaanse nummer vijf van de wereld, het vierde reekshoofd, had in zijn eersterondepartij op het Parijse gravel geen kind aan de Australiër Sam Groth (ATP 100) en haalde het met overduidelijke 6-1, 6-1 en 6-1 cijfers.

Groth, die met 263 km/u recordhouder is van de snelste opslag, had niets in de pap te brokken tegen Nadal. De Australiër kon tijdens de hele wedstrijd nooit meer dan één punt winnen op de service van de Spanjaard (5 love games en 5 keer 40-15) en moest zelf continu zijn opslag inleveren. In geen tijd zaten de eerste twee sets erop (twee keer 6-1). Ook in het derde bedrijf was de 'Koning van het gravel' heer en meester. Bij een 4-1 voorsprong pakte Nadal zelfs uit met een heerlijk showpunt. Op een lob van Groth liet hij het publiek smullen van een heerlijke 'tweener'. Het lachje bij zowel Nadal als Groth spreekt boekdelen.

De 29-jarige Nadal won de Open Franse kampioenschappen al negen keer, vorig jaar strandde hij in de kwartfinales. Zijn volgende opponent wordt de Argentijn Facundo Bagnis (ATP 99).