Nadal komt door polsblessure niet meer in actie tijdens Laver Cup

Rafael Nadal komt niet meer in actie tijdens de Laver Cup in Genève. De Spanjaard sukkelt met een polsblessure, zo maakte de organisatie bekend.

Nadal zou vandaag voor Team Europa twee wedstrijden spelen tegen de wereldselectie. Met Roger Federer stond hij geprogrammeerd voor een dubbel tegen John Isner en Jack Sock. In die wedstrijd zal kapitein Bjorn Börg hem vervangen door Stefanos Tsitsipas. In de enkelmatch die Nadal zou spelen tegen Nick Kyrgios wordt zijn plaats ingenomen door Dominic Thiem.

Na twee wedstrijddagen leidt het Europese team met 7-5 tegen de wereldselectie. Vandaag staan er nog vier partijen op het programma: eerst een dubbelspel en dan drie enkelspelen. De winstpartijen zijn vandaag drie punten waard. Vrijdag leverde een overwinning één punt op en gisteren twee. Team Europa won de eerste twee edities van de Laver Cup.

Bovenaan dit artikel ziet u beelden van het enkelduel tussen Nadal en Milos Raonic en het dubbelduel tussen de duo’s Kyrgios-Sock en Nadal-Tsitsipas.

Rafael Nadal.
AP Rafael Nadal.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.