Ga naar de mobiele website
^ Top

Nadal: "Ik ben gelukkig, alles loopt op wieltjes"

afp

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 5) heeft in Madison Square Garden in New York een exhibitiewedstrijd in twee sets (7-6 (7/4) en 6-4) verloren tegen de boomlange Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 7). "Maar ik ben klaar om op hardcourt te spelen", verklaarde Nadal na afloop van de wedstrijd. Donderdag gaat in de Verenigde Staten Indian Wells (hard/5.030.408 dollar) van start.

De voormalige nummer één van de wereld stond zeven maanden aan de kant met een zware blessure aan de linkerknie. De afgelopen weken maakte hij in de graveltoernooien zijn rentree op het circuit. In Vina del Mar was hij verliezend finalist, maar in Sao Paulo en Acapulco stak hij de eindzege op zak. "Ik ben erg gelukkig, want alles loopt momenteel op wieltjes", aldus Nadal, die tijdens het partijtje wat hulp kreeg van acteur Ben Stiller (foto).

"Het is een opsteker voor iedereen dat 'Rafa' terug is", vulde Del Potro verder aan. "Zijn spelniveau is nu al indrukwekkend. Binnenkort strijdt hij weer mee om de leidersplaats op de ATP-ranking."

getty
getty
getty
afp
getty
epa
Meer over


Meld een bug