Na finale in Rosmalen nu vroege aftocht voor Goffin in Queen's

BELGA
David Goffin (ATP 15) heeft zich in de Britse hoofdstad Londen niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het grastoernooi van Queen's (1.574.640 euro).

De 24-jarige Luikenaar, zondag nog verliezend finalist in het Nederlandse Rosmalen, ging er in de eerste ronde in drie sets uit tegen het Franse zevende reekshoofd Gilles Simon (ATP 13): 6-7 (6/7), 7-5 en 6-2 na 2 uur en 30 minuten. In de tweede set had onze landgenoot twee matchballen, maar de Fransman gaf zich niet gewonnen en knokte zich in de tiebreak opnieuw in de wedstrijd.

In de tweede ronde neemt Gilles Simon het op tegen de winnaar van het duel tussen zijn landgenoot Jeremy Chardy (ATP 37) en de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 70).

Goffin is onze enige landgenoot op Queen's. In het dubbelspel komt hij aan de zijde van de Italiaan Simone Bolelli wel nog in actie. In de eerste ronde nemen ze het op tegen de Amerikanen John Isner en Sam Querrey. De Luikenaar sukkelt echter al enkele dagen met een geblokkeerde nek, een blessure die hem zondag in de finale tegen Nicolas Mahut reeds hinderde.