Na drie jaar afwezigheid op gravel: Federer speelt Gasquet overtuigend naar huis in Madrid

AP
Roger Federer (ATP 3) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het ATP-toernooi in Madrid. De Zwitser vierde na drie jaar afwezigheid zijn terugkeer op gravel met een overwinning tegen Richard Gasquet.

Federer, vrij in de eerste ronde, rekende in de tweede ronde af met Gasquet (ATP 39) in twee sets: 6-2 en 6-3. De partij duurde 54 minuten. In de volgende ronde wacht de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 36), de boeman van David Goffin in de eerste ronde, of de Fransman Gael Monfils (ATP 18).

Federer liet de vorige seizoenen de graveltoernooien om uiteenlopende redenen links liggen en verkoos het gras en Wimbledon. Zijn laatste partij op gravel dateerde van 12 mei 2016, toen hij in Rome van de Oostenrijker Dominic Thiem verloor in de achtste finales. 

EPA
REUTERS

Grigor Dimitrov zet samenwerking met coach stop

Grigor Dimitrov (ATP 46) werkt niet langer samen met trainer Dani Vallverdu. Dat heeft de 27-jarige Bulgaar laten weten, daags na zijn verlies in de eerste ronde in Madrid tegen qualifier Taylor Harry Fritz (ATP 57).

“Na mijn wedstrijd van gisteren zat ik lang samen met mijn coach”, schrijft Dimitrov op Twitter. “Na drie mooie jaren zullen we onze eigen weg gaan. We beleefden samen enkele hoogtepunten en geweldige momenten op de baan. Ik wil Dani voor alles wat hij voor me heeft gedaan bedanken en wens hem het beste toe.”

Samen met Vallverdu veroverde Dimitrov vier eindzeges, allen in 2017: Brisbane, Sofia, Cincinnati en de Masters in Londen. Hij haalde ook finaleplaatsen in Peking (2016), Stockholm (2017) en Rotterdam (2018). Na zijn zege in Londen stond Dimitrov derde op de ATP-ranking, maar intussen is hij tot plaats 46 weggezakt. Vallverdu was voordien coach van Andy Murray (2010-2014) en Tomas Berdych (2014-2016).

EPA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Godfrey Vaes

    Komt te kort om ooit een Slam te winnen... maar wel meer klasse en spirit dan “onze” Goffin!