Na de hetze op US Open: "Mannelijke tennissers worden veel meer gesanctioneerd dan vrouwen"

AP
In tegenstelling tot hetgeen Serena Williams, vorige week verliezend finaliste op de US Open, beweerde, worden mannelijke tennissers tijdens grandslamtoernooien veel vaker gesanctioneerd dan vrouwen. Dat schrijft de New York Times, dat inzage kreeg in de officiële cijfers. Serena Williams werd vorige week in de finale van de US Open bestraft door de scheidsrechter. Het leidde tot een memorabele woede-uitbarsting bij de Amerikaanse.

De New York Times berekende dat tussen 1998 en 2018 1517 bestraffingen werden uitgedeeld aan mannelijke tennisspelers tijdens grandslamtoernooien. Vrouwen kregen slechts 535 keer een sanctie in dezelfde periode. Het racket in stukken slaan, is de meest gesanctioneerde handeling (649 keer bij de mannen, 99 keer bij de vrouwen). Vervolgens volgen beledigingen aan de scheidsrechter (344 tegenover 140) en een onsportieve houding (287 tegenover 67).

Greg Allen/Invision/AP

De Amerikaanse Serena Williams startte vorig weekend in haar verloren finale tegen de Japanse Naomi Osaka een tirade tegen de scheidsrechter, nadat die haar bestraft had voor het krijgen van coaching uit de tribune door haar coach. Later in de partij kreeg Williams ook nog sancties voor het kapotslaan van haar racket en voor de belediging 'dief' aan de Portugese scheidsrechter Carlos Ramos. Ze noemde de handelingen van de ref nadien 'seksistisch'. 

"Ik heb al veel mannen zaken horen zeggen tegen scheidsrechters", zei Williams na afloop. "Als ik dan de scheidsrechter een dief noem en daar een straf voor krijg, noem ik dat een seksistische beslissing." 

AP21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • peter destoop

  mag het hier stoppen met aandacht te besteden aan dat belachelijk mens?? Osaka is de enige die op dit ogenblik aandacht verdient, want dat heeft Williams haar afgenomen in de finale.

 • kris vanherck

  Verloor niet enkel de finale maar ook alle geloofwaardigheid wat betreft haar strijd voor emancipatie.... ze holt op deze manier haar daden helemaal uit....

 • Ludovic De Beuckeleer

  zeer juist Lieven Vermandere daar treed ik je volledig bij.

 • alfons Detemmerman

  Een week nadien volgt gewoonlijk de waarheid. Niets seksistisch dus. Gewoon gezeur van een groot klein meisje

 • Marc Baeyens

  S. Williams is een slécht voorbeeld voor de jeugd. Zou haar liever niet meer zien.