Na boete van 100.000 euro krijgt driftkikker Kyrgios nu ook voorwaardelijke schorsing van zestien weken

Kyrgios maakte het in Cincinnati nog maar eens bont.
rv Kyrgios maakte het in Cincinnati nog maar eens bont.
De ATP heeft de Australiër Nick Kyrgios (ATP 27) een voorwaardelijke schorsing opgelegd na zijn woedeaanval tijdens zijn wedstrijd van de tweede ronde op het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati, medio augustus. 

Bekijk hier hoe Kyrgios in Cincinnati over de rooie gaat:

De tennisbond legde Kyrgios een ban van zestien weken op, en hij moet een bijkomende boete van 25.000 dollar (bijna 23.000 euro) betalen. De maatregelen worden van kracht, als de 24-jarige Australiër zich in de komende zes maanden opnieuw misdraagt. De ATP laat weten dat uit onderzoek bleek dat Kyrgios de algemeen geldende codes van hoe een speler zich dient te gedragen had overtreden.

Kyrgios ging in Cincinnati in zijn duel tegen de Rus Karen Khachanov andermaal door het lint. Hij stond halverwege de tweede set recht van zijn stoel en zei hij dat hij aan een plaspauze toe was. De Ierse umpire Fergus Murphy stond die niet toe. Toch vertrok de Australiër, met twee rackets in de hand. Op tv-beelden is te zien dat hij in een gang beide rackets stuk slaat, om vervolgens terug te keren naar het court. 

“Je bent een lul”

Khachanov won de wedstrijd uiteindelijk, waarna Kyrgios weigerde de umpire, die hij geregeld verbaal bestookte, de hand te schudden. “Je bent een lul”, riep de Australiër hem toe, waarop hij zijn schoenen in het publiek gooide en zijn stukgeslagen rackets aan enkele jonge toeschouwers gaf. De Australiër kreeg daar al een boete van 113.000 dollar (ruim 100.000 euro) voor.

AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herbert Verbeeck

  Softies zijn het die hier over geoordeeld hebben. Die gast weet niet hoe gelukkig hij is door van zijn sport zijn beroep te maken. Na zijn onozeleteiten, schorsing ad hoc van een half jaar om te beginnen...Met verlies van punten.

 • Heidi Werbrouck

  Voorwaardelijk??? Die moest al lang van de ATP lijst geschrapt zijn. Zijn gedrag is niet enkel een sporter onwaardig, het is gewoon onwaardig tout court.

 • Jacqueline De Ridder

  Beter een gat in je racket dan een racket in je gat zeg ik dan altijd.

 • Brigitte Lootens

  Een sportman onwaardig, definitief schorsen, brengt niks bij tot de sport !!!