Monfils geeft forfait voor virtueel toernooi in Madrid door geschil over rechten

AP
Gaël Monfils (ATP 9) zal dan toch niet deelnemen aan het virtuele tennistoernooi in Madrid, waar wel onder meer David Goffin (ATP 10) op de deelnemerslijst staat. Monfils gaf op Twitter aan dat “een rechtenkwestie tussen de streamingsplatformen” de oorzaak van zijn forfait is.

Monfils zat in groep A van eerste reekshoofd Rafael Nadal (ATP 2), met verder ook Andy Murray (ATP 129) en Denis Shapovalov (ATP 16). David Goffin neemt het in de poulefase van het virtuele Masters 1.000 van Madrid in groep D op tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP 7), de Rus Karen Khachanov (ATP 15) en de Fransman Lucas Pouille (ATP 58). De beste twee spelers van elk van de vier poules bereiken de kwartfinales.

Het met 7.279.270 euro gedoteerde graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad zou van 3 tot 10 mei gespeeld worden, maar wegens de coronapandemie zijn alle ATP- en WTA-toernooien tot midden juli afgelast. Met het virtuele toernooi zamelen de toppers geld in voor tennissers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen krijgt de winnaar 150.000 euro te verdelen. Daarnaast schenkt de organisatie nog eens 50.000 euro.

REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.