Monami pakt uit met "sterkst mogelijke ploeg" tegen het Roemenië van topper Halep

Yanina Wickmayer is de hoogst geplaatste Belgische op een 60ste plaats.
EPA Yanina Wickmayer is de hoogst geplaatste Belgische op een 60ste plaats.
Yanina Wickmayer (WTA 60), Kirsten Flipkens (WTA 76), Elise Mertens (WTA 85) en Maryna Zanevska (WTA 126) vormen de Belgische Fed Cupselectie die volgende week in Boekarest tegen Roemenië aantreedt.

Roemenië ontvangt België op 11 en 12 februari in de Sala Polivalenta (indoor) in Boekarest op hardcourt. Het gaat om een duel in de eerste ronde van Wereldgroep II. De winnaar mag strijden om een plaats in Wereldgroep I, de verliezer moet trachten het behoud in Wereldgroep II te verzekeren.

Voor Dominique Monami wordt het haar eerste opdracht als Belgische kapitein. Zij volgde eind september 2016 Ann Devries op. Die plaatste België voor Wereldgroep II door in april 2016 met 2-3 te winnen in Servië. "Ik ben heel blij dat ik voor mijn eerste Fed Cupontmoeting als kapitein de sterkst mogelijke ploeg kan opstellen", zegt Monami. "Yanina en Kirsten zijn twee erg ervaren speelsters. Met Elise en Maryna beschik ik over nog twee speelsters die de laatste weken getoond hebben dat ze potentieel hebben om internationale toppers te kloppen."

"Met de Roemeense ploeg wacht ons een sterke tegenstander en ook al zijn we geen favoriet, we gaan strijden voor de overwinning", klinkt het. "De staff en ikzelf zullen voor een zo goed mogelijke omkadering zorgen zodat de speelsters in topvorm zijn voor de wedstrijden. Tot slot wil ik ook de niet-geselecteerde speelsters, in het bijzonder Alison (Van Uytvanck), An-Sophie (Mestach) en Ysaline (Bonaventure), bedanken voor hun engagement en feedback tijdens onze teambuilding."

Simona Halep (WTA 4) leidt de Roemeense ploeg en wordt geflankeerd door Irina-Camelia Begu (WTA 28), Monica Niculescu (WTA 35) en Sorana Cirstea (WTA 59).

Simona Halep
AP Simona Halep