Minnen en Coppejans naar derde kwalificatieronde Australian Open, geen finale voor Gillé en Vliegen in Auckland

Greet Minnen.
BELGA Greet Minnen.

Greet Minnen gaat door naar derde kwalificatieronde

Greet Minnen (WTA 119) heeft zich geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open. Minnen, 13de reekshoofd in de kwalificaties, ontdeed zich met 6-3, 6-1 van de Chinese Fang Ying Xun (WTA 245). De wedstrijd duurde 1 uur en 9 minuten.

Voor een plaats op de hoofdtabel neemt Minnen het op tegen de winnares van het duel tussen de Nederlandse Lesley Pattinama Kerkhove (WTA 166) en de Oostenrijkse Barbara Haas (WTA 143). Ysaline Bonaventure (WTA 115) en Yanina Wickmayer (WTA 147) strandden eerder in de tweede voorronde. Elise Mertens (WTA 17), Alison Van Uytvanck (WTA 47) en Kirsten Flipkens (WTA 79) staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

 “Het was een mooie zege tegen een toch wel lastige tegenstander”, vertelde Minnen na haar wedstrijd. “Ze serveert goed en speelt agressief, maar bij mij zat het tactisch erg goed. Mijn returns kwamen er goed uit en dat was beslissend. Daarnaast liet ik haar veel lopen, want dat heeft ze niet graag. Ik ben echt tevreden. Dit geeft vertrouwen voor wat nog volgt.” Minnen kon zich nooit eerder plaatsen voor de hoofdtabel op een grandslamtoernooi. “Voor mij is het natuurlijk een droom om die hoofdtabel te halen. Ik zal er dan ook alles aan doen.”

BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON
BELGA BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON

Ook Kimmer Coppejans plaatst zich voor derde kwalificatieronde

Kimmer Coppejans (ATP 158) heeft zich bij de mannen ook geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open. Coppejans was met 7-6 en 6-3 te sterk voor de Canadees Brayden Schnur (ATP 103), derde reekshoofd in de kwalificaties. De wedstrijd duurde 1 uur en 33 minuten.

In de laatste voorronde treft Coppejans ofwel de Amerikaan Christopher Eubanks (ATP 220) ofwel de Serviër Viktor Troicki (ATP 159). Steve Darcis (ATP 176) verloor gisteren in de eerste kwalificatieronde van de Fransman Elliot Benchetrit (ATP 229), de wedstrijd waarmee hij zijn carrière afsloot. David Goffin (ATP 11) is de enige Belgische man die al zeker op de hoofdtabel staat.

“Ik ben erg tevreden over mijn wedstrijd”, vertelde Coppejans na afloop. “Nochtans was de eerste set erg lastig. Ik had problemen met zijn service en het duurde een tijdje vooraleer ik mijn returns op gang kreeg.” In zijn carrière stond Coppejans nog maar twee keer op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Zowel in 2015 als vorig jaar ging hij er op Roland Garros in de eerste ronde uit. In de laatste voorronde treft Coppejans de Amerikaan Christopher Eubanks (ATP 220). “Ik ken hem niet echt”, moest Coppejans toegeven. “Ik weet alleen dat hij groot is (2m01, red) en een goeie service heeft. Hij speelt vooral in de Verenigde Staten, terwijl mijn zwaartepunt in Europa ligt. Voor de wedstrijd zal ik nog wel wat beelden bekijken. Een derde kwalificatieronde is mooi, maar het is toch voor de hoofdtabel dat er gespeeld wordt in het tennis.” 

Kimmer Coppejans.
BELGA Kimmer Coppejans.

Sander Gillé en Joran Vliegen niet naar finale in Auckland

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/546.355 dollar). Het Limburgse duo verloor in de halve finales van de Brits-Japanse tandem Luke Bambridge/Ben McLachlan in twee sets met 7-6, 7-6. De match duurde 1 uur en 54 minuten. Gillé en Vliegen wonnen vorig jaar drie ATP-toernooien. 

Sander Gillé en Joran Vliegen.
AFP Sander Gillé en Joran Vliegen.