Met Viktor Troicki test derde tennisser positief die deelnam aan toernooi van Djokovic

Troicki.
AFP Troicki.
Het gevreesde domino-effect. Na Grigor Dimitrov en Borna Coric heeft met Viktor Troicki al een derde tennisser die deelnam aan de Adria Tour, georganiseerd door Novak Djokovic, positief getest op het coronavirus. Ook de zwangere vrouw van de Serviër zou een positieve test hebben afgelegd.

Troicki, nummer 184 van de wereld, speelde ruim een week geleden nog tegen Djokovic op de Adria Tour. Van maatregelen tegen het coronavirus was in Belgrado weinig te merken. Er werd met publiek gespeeld, weinig toeschouwers droegen een mondmasker en van social distancing was geen sprake, ook niet tussen de spelers onderling. Verschillende toppers werden ook in het nachtleven van de Servische hoofdstad gespot.

Naast Coric, Dimitrov en Troicki hebben volgens lokale media nog twee andere mensen positief getest, de fitnesstrainer van Djokovic (Marko Paniki) en de coach van Dimitrov (Kristijan Groh). Enkele andere deelnemers aan het toernooi zoals Alexander Zverev en Marin Cilic hebben een negatieve controle afgelegd. Zverev bevestigde dat eerder vandaag op zijn sociale media. Djokovic zelf weigerde naar verluidt een test, omdat hij geen symptomen vertoonde.

Troicki en Djokovic.
EPA Troicki en Djokovic.
EPA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert Maes

    Novak een serieuze boete of straf geven dit kan niet, alsook de spelers die deelnamen. In hun functie kan dit niet

  • Charel Jansens

    Kan je voorstellen dat er deze week festival in Servië plaats heeft waar vorig jaar 200.000 bezoekers uit gans Europa plaats heeft?