Mestach naar tweede kwalificatieronde in New Haven, opgave Van Uytvanck

An-Sophie Mestach.
REUTERS An-Sophie Mestach.
An-Sophie Mestach (WTA-101) heeft zich vrijdag (plaatselijke tijd) voor de tweede kwalificatieronde van het met 754.163 dollar gedoteerde WTA-toernooi van New Haven (Connecticut) geplaatst. De 21-jarige Gentse knokte zich in 2 uur en 32 minuten met 6-7 (3/7), 6-2 en 7-5 voorbij de 32-jarige Amerikaanse Raquel Kops-Jones (WTA-1225).

In de tweede van drie kwalificatierondes staat Mestach voor een zware opdracht. Ze moet het hardcourt op voor een partij tegen de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-45), winnares van negen WTA-toernooien en voormalig nummer elf van de wereld.

Voor Alison Van Uytvanck (WTA-54) was het vlug afgelopen. De 21-jarige Vlaams-Brabantse, achtste reekshoofd in de kwalificaties, gaf al snel in de eerste set op. Tegen de Russin Elizaveta Kulichkova (WTA-105) gooide ze na 24 minuten bij een 2-1 achterstand de handdoek. Vorige week gaf Van Uytvanck al forfait voor de kwalificaties in Cincinnati wegens een blessure aan de quadriceps. "Ik wil geen risico nemen met het oog op het US Open. Mijn deelname daaraan komt wel niet in gevaar", verklaarde ze toen.