Mestach en Van Uytvanck verliezen finale dubbelspel

De Spaanse tandem Garrigues en Santonja viert de overwinning in het dubbelspel tegen het Belgische duo Van Uytvanck-Mestach.
PHOTO_NEWS De Spaanse tandem Garrigues en Santonja viert de overwinning in het dubbelspel tegen het Belgische duo Van Uytvanck-Mestach.
An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck hebben op de Diamond Games in Antwerpen (hard/731.000 dollar) de finale in het dubbelspel verloren van de Spaanse eerste reekshoofden Anabel Medina Garrigues en Arantxa Parra Santonja. De setstanden waren 6-4, 3-6 en 10-5 na 1 uur en 36 minuten.

Het Belgische duo keek snel tegen een 3-0 en 5-2 achterstand aan. Mestach en Van Uytvanck lukten een tegenbreak, maar moesten toch de eerste set met 6-4 aan hun tegenstandsters laten.

Tiebreak beslissend
De tweede set kende een omgekeerd scenario: 0-3 en 2-5 voor Mestach en Van Uytvanck, die uiteindelijk een 3-6 op het scorebord lieten noteren. In de super-tiebreak trokken Medina Garrigues en Parra Santonja met 10-5 aan het langste eind.

10 jaar geleden
Medina Garrigues stond 10 jaar geleden ook al eens in de dubbelfinale in Antwerpen. In 2005 moest ze aan de zijde van de Russische Dinara Safina het onderspit delven tegen thuisspeelster Els Callens en de Zimbabwaanse Cara Black.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS