Mertens is Flipkens de baas in Rabat, ook Bonaventure naar tweede ronde - Van Uytvanck en Minnen dubbelen verder

AP

Mertens maakt vlot korte metten met Flipkens in Belgisch duel in eerste ronde

Elise Mertens (WTA 18) heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi van Rabat (gravel/250.000 dollar). De titelverdedigster - en eerste reekshoofd - rekende na één uur en vijf minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-1) af met landgenote Kirsten Flipkens (WTA 59). De 23-Limburgse treft in de tweede ronde de Servische Ivana Jorovic (WTA 99), die in haar eerste ronde in twee sets (6-3 en 6-2) korte metten maakte met de Poolse Magda Linette (WTA 86).

Ook Alison Van Uytvanck (WTA 52), het achtste reekshoofd, en Ysaline Bonaventure (WTA 122), die via de kwalificaties op de hoofdtabel kwam, plaatsten zich eerder voor de tweede ronde in Marokko. Van Uytvanck versloeg de Française Pauline Parmentier (WTA 69) in twee sets (6-4 en 6-3). Bonaventure haalde het in drie sets (2-6, 6-1 en 7-6 (9/7)) van de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 72). Van Uytvanck treft in de volgende ronde de Amerikaanse kwalificatiespeelster Varvara Lepchenko (WTA 149), Bonaventure ontmoet de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 41), het derde reekshoofd. Greet Minnen (WTA 192) ging er maandag uit in de derde en laatste kwalificatieronde.

Ysaline Bonaventure staat in de tweede ronde WTA Rabat

Ysaline Bonaventure (WTA 122) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat (gravel/250.000 dollar). Bonaventure, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte, won na twee uur tennis in drie sets (2-6, 6-1 en 7-6 (9/7)) van de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 72).

In de volgende ronde wacht voor de Luikse een duel met de Slovaanse Tamara Zidansek (WTA 67), die in haar eerste ronde in drie sets (3-6, 6-4 en 6-3) afrekende met de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 41), het derde reekshoofd in Rabat.

Ysaline Bonaventure.
Photo News Ysaline Bonaventure.

Van Uytvanck en Minnen dubbelen verder in Rabat

Alison Van Uytvanck en Greet Minnen hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het WTA-toernooi in Rabat (250.000 dollar). Ze versloegen op het Marokkaanse gravel thuisspeelster Lina Qostal en de Burundese Sada Nahimana. Na 58 minuten stond de 6-2, 6-3 eindstand op het bord.

In de kwartfinales nemen Van Uytvanck en Minnen, ook in het dagelijkse leven een koppel, het op tegen de Spaanse tandem Maria Jose Martinez Sanchez en Sara Sorribes Tormo. Die vormen het eerste reekshoofd. 

Greet Minnen.
BELGA Greet Minnen.
Alison Van Uytvanck.
BELGA Alison Van Uytvanck.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.