Mertens gaat op de tribune kijken naar Clijsters: “Ik hoop vooral dat ze plezier heeft”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Straks maakt Kim Clijsters haar comeback. Op het WTA-tornooi van Dubai speelt de Limburgse tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza. Landgenote en collega-tennisster Elise Mertens kijkt uit naar de ‘Kimback’: “Ik ga straks live kijken in het stadion.”

Het hele land is in de ban van de comeback van Kim Clijsters. Op het WTA-tornooi van Dubai speelt onze landgenote tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza voor een plaats in de tweede ronde. Net als iedereen kijkt ook Elise Mertens reikhalzend uit naar Clijsters’ eerste wedstrijd in acht jaar. “Ik hoop dat ze het goed doet, maar toch vooral dat ze plezier heeft”, zei Mertens aan onze man in Dubai.

Zelf kreeg Mertens de laatste dagen weer wat extra mediabelangstelling, maar ze weet ook dat de comeback van Clijsters veel losmaakt bij de mensen. “Het is normaal dat Kim wat meer aandacht krijgt, aangezien ze haar comeback maakt en ze in het verleden al veel voor het tennis gedaan heeft”, sloot Mertens af.

Zelf gaf Mertens al het goede voorbeeld in Dubai door in twee korte sets te winnen van de Chinese Qiang Wang (WTA-28): het werd 6-3 en 6-0. 

Elise Mertens won haar openingswedstrijd in Dubai van Qiang Wang in twee sets.
BELGA Elise Mertens won haar openingswedstrijd in Dubai van Qiang Wang in twee sets.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.