Mertens door na opgave Siegemund in Rabat, Flipkens out

Elise Mertens zag haar tegenstandster in de derde set opgeven.
Photo News Elise Mertens zag haar tegenstandster in de derde set opgeven.
Elise Mertens (WTA 19) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat (gravel/250.000 dollar).

De Belgische nummer één zag haar Duitse opponente Laura Siegemund (WTA 226) in de derde set opgeven. Mertens verloor de eerste set in de tiebreak. In de tweede set stond er geen maat op onze landgenote, die Siegemund een 6-0 aansmeerde. In de derde set leidde Mertens met 3-1 toen de Duitse de handdoek gooide. In de kwartfinales neemt ze het op tegen Sara Errani (WTA 89). Mertens speelde al twee keer tegen de 31-jarige Italiaanse. Telkens ging de zege naar de Belgische. Eind april haalde Mertens het van Errani in de barrages van de Fed Cup.

Kirsten Flipkens (WTA 73) werd uitgeschakeld in de tweede ronde in Rabat. Flipkens verloor in twee sets van de 24-jarige Australische Ajla Tomljanovic (WTA 96). Het werd 6-3, 6-2 na 1u19'. Het is de eerste keer dat 'Flipper' verliest van Tomljanovic. De vorige vier duels won de Belgische.

Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • herman huyben

    Goede tennisster en een knappe madam.