Is dit de reden waarom de veer gisteravond brak bij David Goffin in set 3?

AFP

David Goffin heeft Grigor Dimitrov gisteravond zijn Masters-zege allerminst cadeau gedaan. Nadat de Bulgaar de eerste set had gewonnen, sleepte onze landgenoot set 2 in de wacht met 4-6. De beslissing moest zo vallen in set 3 en daarin toonde Dimitrov zich de beste. Maar heel wat tennisvolgers wijzen toch naar één kantelmoment, met de 'fans' van Dimitrov in een negatieve hoofdrol.

Bij een 3-2-stand in het voordeel van Dimitrov in de derde set stond Goffin voor een levensbelangrijk opslagspelletje. Aanvankelijk was er ook geen vuiltje aan de lucht: de 26-jarige Belg serveerde naar het beeld van zijn toernooi en liep uit tot 30-0. Goffin leek op weg naar 3-3, maar daar wilden enkele 'fans' van Dimitrov een stokje voor steken. En ze slaagden ook in hun opzet.

Met geroep en getier haalden ze Goffin uit zijn concentratie. De umpire maande hen, op vraag van de Luikenaar, nog aan tot stilte en sportiviteit, maar het kwaad was geschied. Dimitrov ging door de opslag van onze landgenoot, die daarna toch wat van de wijs leek. De Bulgaar trok er zich bitter weinig van aan, maar veel tennisvolgers bestempelde het voorval in het zesde game van de derde set toch als het 'breekpunt' bij Goffin.

Photo News
AFP

Wickmayer stoot door naar de tweede ronde in Mumbai

Yanina Wickmayer (WTA 115) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Indische Mumbai (hardcourt/125.000 dollar). 'Wicky', het derde reekshoofd, rekende in de eerste ronde na één uur en 35 minuten in twee sets (7-5 en 6-4) af met de Britse Laura Robson (WTA 229).

In de kwartfinales ontmoet de Antwerpse de Russische Valentyna Ivakhnenko (WTA 199). Zij klopte in haar eerste ronde de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 175) in twee sets (6-3 en 6-3).

Wickmayer komt ook in actie in het dubbelspel in India. Dinsdag treft ze, aan de zijde van de Nederlandse Eva Waccano, de Zweeds-Australische tandem Cornelia Emily Lister/Arina Rodionova, het derde reekshoofd in het dubbelspel. Wickmayer is de enige Belgische op de hoofdtabel in Mumbai.

Photo News
Photo News17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wilfried stockmans

  dat heb ik toen ook opgemerkt ,je kon er niet naast kijken,spijtig ! ze hadden die supporter moeten lokaliseren en buiten zetten dan draagt hij of zij die schande van onsportief gedrag.

 • Patrick Van Bogaert

  Zo onsportief van die supporters van Dimitrov bah! bah! bah!

 • bart Meutermans

  Jean Petermans ... Dat punt was wel cruciaal en op een degoutantee moment riep er iemand ietd. Die zou meteen uit de zaal gezet moeten worden, want dit heeft absoluut invloed gehad. Dimitrov head mss na de match ook een poesje mogen richten aan die "fans"

 • serge rene vandevelde

  em já publiek is er om te suporteren.verwacht van hen geen fair play.

 • jean petermans

  Het verlies heeft daar niks mee te maken, de absolute toptennisers spelen gefocust punt per punt, tenandere die supporters zijn er in de Daviscup altijd want dan gaat het er altijd alles behalve sereen aan toe ook in België