Indrukwekkende Zverev wint voor eerst ATP Finals, Djokovic grijpt naast zesde triomf

Action Images via Reuters
Alexander Zverev (ATP 5) heeft voor het eerst de ATP Finals gewonnen. De 21-jarige Duitser rekende in de finale af met Novak Djokovic (ATP 1), die zo naast zijn zesde eindzege greep. Het werd 6-4 en 6-3. De wedstrijd duurde 1 uur en 20 minuten.

Zverev is de eerste Duitser sinds Boris Becker in 1995 die de Masters wint. Hij heeft nu tien ATP-titels op zijn palmares. Dit jaar won Zverev het Masters 1.000-toernooi in Madrid en de toernooien in Washington en München.

Zverev en Djokovic speelden voor de vierde keer tegen elkaar. Het staat nu 2-2. Zverev maakte in de halve finales al indruk door de Zwitser Roger Federer (ATP 3) uit te schakelen. De jonge Duitser debuteerde vorig jaar in de seizoensfinale met de acht beste spelers. Toen werd hij in de groepsfase uitgeschakeld.

De 31-jarige Djokovic verzuimde vandaag het toernooi met de acht beste spelers van het seizoen voor de zesde keer te winnen, waarmee hij het record van Federer zou evenaren. De Serviër won de Masters in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015.

Action Images via Reuters

Zverev: “Bedankt dat je tegen mij onderuit ging, Djokovic”

“Ik kan niet echt omschrijven hoe ik me nu voel”, verklaarde Zverev, de eerste Duitse Masters-winnaar sinds Boris Becker in 1995. “Ik wil mijn vader bedanken, hij coachte me tot nu altijd. Hij zal waarschijnlijk niet stoppen met huilen tot volgend jaar. Ik wil ook Ivan Lendl bedanken om zich bij het team te voegen. Ik denk dat het goed draait nu”, knipoogde de Duitser.

“Ik wil Novak proficiat wensen voor zijn fantastische week hier en zijn uitstekende tweede seizoenshelft”, aldus Zverev. “Je verloor amper een wedstrijd en ik ben je eigenlijk erg dankbaar dat je vandaag tegen mij onderuit ging. We speelden deze week twee keer tegen elkaar (in groepsfase won Djokovic met 6-4 en 6-1, red.). Iedereen weet wat voor een goede tennisser je bent. Maar ik wil ook benadrukken hoe goed je bent als mens. We hebben veel goede gesprekken gehad over het leven. Ik apprecieer het dat je me vandaag de titel liet pakken.” 

EPA

Meervoudige winnaars:

6: Roger Federer (Zwi)
5: Pete Sampras (VSt), Ivan Lendl (Tsj/VSt) en Novak Djokovic (Ser)
4: Ilie Nastase (Roe)
3: Boris Becker (Dui), John McEnroe (VSt)
2: Lleyton Hewitt (Aus) en Björn Borg (Zwe) 

Action Images via Reuters
Action Images via Reuters
Action Images via Reuters
Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marnix laureyns

    Prachtig van Zverev.

  • Roland De Smedt

    Niet Djokovic. Goed zo.