Henin: "David is heel nederig, maar die finale is een van de grootste Belgische sportmomenten ooit"

BELGA
Justine Henin (35) keek mee naar de prestaties van Goffin in de O2 Arena. "Die finaleplaats is één van de grootste Belgische sportmomenten", zei de voormalige kampioene bij de RTBF. 

"Ik ben verrast door de reserves die David blijkbaar nog weet aan te boren, ook al weet ik wel ongeveer hoeveel werk daarachter zit. Dit heeft me toch wel geraakt om een Belgische speler op dit niveau van het mannentennis bezig te zien. Wat ik vooral bewonder bij David is zijn nederigheid. Je voelt gewoon dat het een jongen is met een goed hoofd op zijn schouders." 

Henin zorgde samen met Kim Clijsters voor vijf Masters-titels op het Belgische tennispalmares. Ze keek ook nog even vooruit naar deze week en de mogelijkheid op een nieuwe mijlpaal voor die erelijst. "Ik ben niet heel bang dat David te veel energie heeft gelaten voor de Davis Cupfinale in Lille. Omdat er heel wat andere factoren een rol gaan spelen vanaf vrijdag. Als je weet dat je laatste afspraak een finale van de Davis Cup is, dan ga je onvermoede bronnen kunnen aanboren en het gevecht tot het einde aangaan."


439
Photo News 43916 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rob jamers

  David Goffin is een topper net zoals Justine en Kim dat waren en in die enkele debiele reacties hier gaan we geen tijd steken hoor...

 • Jan Van den Bergh

  Als je in een sport die door miljoenen mensen wordt beoefend in één week tijd de beste , de tweede beste en het nummer vier van de hele wereld hebt geklopt mag je fier zijn !

 • Luc Steenmans

  Inderdaad super en dan nog gezegd door een super madam...en in die enkele debiele reacties hier gaan we geen tijd steken hoor...

 • daniel surinx

  david had moeten winnen,maakte te veel fouten en heeft hoogtes en laagtes in zijn spel,dimitrof wordt het zwarte beest voor goffin,het niveau tegen nadal-federer ontbrak,andes had goffin gewonnen,heeft het bij momenten weggegooid

 • Elle Devee

  David Goffin is een topper net zoals Justine en Kim dat waren. We mogen er trots op zijn.