Federer schakelt Djokovic uit op ATP Finals

Felicitaties van Djokovic voor de Zwitserse maestro.
Photo News Felicitaties van Djokovic voor de Zwitserse maestro.

Exit Djokovic na verlies tegen Federer

Roger Federer (ATP 3) heeft zich ten koste van de Serviër Novak Djokovic (ATP 2) geplaatst voor de halve finales op de ATP Finals in Londen. Federer versloeg Djokovic in twee sets met 6-4 en 6-3 in de O2 Arena. De 38-jarige Zwitser plaatste zich zo voor de 16de keer voor de halve finales van de ATP Finals. Hij is er voor de 17de keer bij in de seizoensfinale, enkel in 2008 wist hij de halve finales niet te bereiken. Djokovic en Federer stonden voor de 49e keer tegenover elkaar, de Zwitser trok voor de 23ste keer aan het langste eind. 

Federer brak Djokovic in de eerste set al in de derde game en gaf die voorsprong niet meer weg. Ook in de tweede set verloor Djokovic snel zijn opslag. Bij een 5-3-achterstand overkwam hem dat opnieuw. Federer blijft zo in de race om voor de zevende keer het eindejaarstoernooi te winnen. Door de Nederlaag van Djokovic is de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1) er zeker van 2019 als nummer één van de wereld te beëindigen.

Action Images via Reuters

Nederlaag van al geplaatste Thiem

Eerder vandaag heeft Dominic Thiem (ATP 5) in zijn laatste groepswedstrijd in Londen een 7-6 (7/3), 6-3 nederlaag geleden tegen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 8). De Oostenrijker was eerder al zeker van zijn plaats in de halve finales, voor Berrettini zat een plaats bij de eerste twee in de groep er niet meer in.

Groepswinnaar Thiem komt in de halve finales tegenover de tweede van de groep Andre Agassi te staan. Daarin is de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) al zeker van een plaats bij de eerste twee, maar nog niet van groepswinst. De Duitser Alexander Zverev (ATP-7), de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-1) en de Rus Daniil Medvededev (ATP-4) maken nog kans op het tweede ticket voor de halve finales.

Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pieux francki

    Had dit beter op Wimbledon gedaan. Dat zijn de records die er echt toe doen. Wimbledon nummer 9, grandslam nr 21 om in schoonheid te eindigen met olympisch goud volgend jaar

Video