Belgische vlag wappert in Londen: Goffin rekent af met maatje Thiem en speelt morgen halve finale tegen Federer

Photo News
Het verhaal van David Goffin op de ATP World Tour Finals is nog niet geschreven. Onze landgenoot rekende vandaag na nauwelijks één uur en tien minuten af met boezemvriend Dominic Thiem (6-4 en 6-1) en heeft zijn ticket voor de halve finales beet. Morgen om 15u staat Goffin in die halve eindstrijd tegenover grote idool Roger Federer.

De motor van Goffin kwam traag maar gestaag op gang. Onze landgenoot moest zijn eerste opslagspel meteen inleveren en Thiem liep al gauw uit tot 3-0. Een scenario als tegen Dimitrov, waar Goffin een bagel (6-0) om de oren kreeg in set één, leek in de maak. Maar dan rechtte Goffin de rug. De Luikenaar vond het juiste ritme en pakte liefst vijf games op een rij. Thiem sputterde nog even tegen, maar moest mede door een te hoge foutenlast de eerste set aan Goffin laten: 6-4. 
(lees hieronder verder)

Photo News

Geen vuiltje aan de lucht

Een ticket voor de halve finales wenkte en Goffin ging gewoon op hetzelfde elan voort. Als een stoomtrein walste hij voorbij Thiem, die geen poot meer aan de grond kreeg in set twee. Van vertwijfeling was er geen sprake bij Goffin. Thiem reeg de ongedwongen fouten dan weer aan elkaar en kon slechts één game bemachtigen. Zo stond er na amper een uur en tien minuten de afgetekende 6-4, 6-1 op het bord. 

Volgende week trekken de Belgische tennissers naar Rijsel om Frankrijk partij te geven in de finale van de Davis Cup. Wil jij er in Noord-Frankrijk alsnog bij zijn om Goffin en zijn teammaats naar de overwinning te helpen? Dat kan! Ontdek er HIER meer over.                                                                                                 

Photo News

Dimitrov blijft foutloos tegen Carreno Busta

De Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-6) heeft op de ATP World Tour Finals in Londen de overbodige wedstrijd tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-10) gewonnen in twee sets. Dimitrov was al zeker van de eerste plaats in de poule Pete Sampras, waarin ook David Goffin (ATP-8) zich verzekerde van de halve finales.

Na amper één uur tennissen in de O2 Arena nam Dimitrov met tweemaal 6-1 de maat van Carreno Busta, die als vervanger van zijn landgenoot Rafael Nadal (ATP-1) moest opdraven.

De Bulgaar had eerder ook al de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4) en onze landgenoot Goffin geklopt. Voor een finaleticket kijkt hij morgen de Amerikaan Jack Sock (ATP-9) in de ogen. 
24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jean henri

  waarom moet men altijd die taalkwestie erbij halen? wij zijn zo een klein landje waar practisch niemand mee rekening houd op internationaal vlak...proficiat aan David en doe zo verder, tiens een klein vraagje : verleden week srond er een " Belg" in de finale judo ken je zijn naam ? een Russische belg ...

 • pieter lemmens

  Nadal is een reus maar Federer is een regelrechte mythe. Ik geef hem niet zoveel kans, maar je weet nooit.

 • dretie munkies

  Welke taal een sporter spreekt heeft geen belang : er is maar één ding dat telt : de prestaties. Als Goffin tegen Federer een goede prestatie neerzet is het al goed : winst kunnen we niet verwachten. Het betere weerwerk ware al goed !

 • Jommeken VdA

  Iemand een idee wat 'bagels' zijn?

 • Eddy DESMET

  Puike prestatie van onze landgenoot ! Proficiat ! Alle succes toegewenst !