Manila Mavericks, met Flipkens, verliezen opnieuw van UAE Royals

Flipkens kende geen al te productieve dag.
AFP Flipkens kende geen al te productieve dag.
De Manila Mavericks, het team van Kirsten Flipkens, heeft vandaag op de vijfde dag van de International Premier Tennis League (IPTL) met 26-21 verloren van de UAE Royals. In Singapore kwam Flipkens tweemaal in actie, maar zonder veel succes.

'Flipper' verloor haar enkelduel met 6-4 van Kristina Mladenovic. In het gemengd dubbel ging Flipkens aan de zijde van de Canadees Daniel Nestor met 6-1 onderuit tegen het Servisch-Franse duo Nenad Zimonjic en Mladenovic.

Op de openingsdag waren de UAE Royals al met 24-29 te sterk voor de Manila Mavericks.

In de eerste editie van de IPTL nemen vier teams bestaande uit verschillende toptenniss(t)ers het van 28 november tot 13 december tegen elkaar op in vier Aziatische steden: Manilla, Dubai, New Delhi en Singapore. Elke ontmoeting bestaat uit vijf wedstrijden (enkel mannen, enkel vrouwen, dubbel mannen, dubbel gemengd en een enkelwedstrijd tussen twee tennislegendes) van slechts één set. Wie in totaal de meeste games pakt, wint de ontmoeting. De 'advantage'-regel wordt niet toegepast, wie bij deuce dus het punt maakt krijgt ook meteen de game. Wie het eerst zes games wint, haalt de set binnen. Bij 5-5 wordt een tiebreak gespeeld van vijf minuten.

In het andere duel van vandaag waren de Singapore Slammers nipt met 24-23 te sterk voor de Indian Aces. In de stand blijft dit laatste team (met o.a. Roger Federer) aan de leiding met 18 punten, voor de UAE Royals (met o.a. Novak Djokovic), die 15 punten tellen. De Manila Mavericks (13 ptn) zijn derde en hebben drie punten meer dan de Singapore Slammers.

Morgen staat de zesde speeldag op het programma, voor het laatst in Singapore.

. Uitslagen:

UAE Royals - Manila Mavericks 26-21

Legendes:

Goran Ivanisevic (Kro) - Mark Philippoussis (Aus) 5-6

Enkel mannen:

Marin Cilic (Kro) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6-4

Enkel vrouwen:

Kristina Mladenovic (Fra) - Kirsten Flipkens (Bel) 6-4

Dubbel mannen:

Marin Cilic/Nenad Zimonjic (Kro/Ser) - Jo-Wilfried Tsonga/Treat Huey (Fra/Fil) 3-6

Dubbel gemengd:

Nenad Zimonjic/Kristina Mladenovic (Ser/Fra) - Daniel Nestor/Kirsten Flipkens (Can/Bel) 6-1