Lleyton Hewitt gaat talent van eigen bodem Kyrgios begeleiden

GETTY
Lleyton Hewitt zal de komende weken zijn jonge landgenoot Nick Kyrgios bijstaan. De 20-jarige Australiër wordt beschouwd als een van de grootste talenten in het tenniscircuit maar kwam de laatste tijd, en zeker sinds de breuk met zijn mentor Todd Larkham na Roland Garros, hoofdzakelijk in het nieuws door randzaken. De 34-jarige Hewitt, zelf ooit een 'enfant terrible', moet hem als rolmodel de juiste weg tonen.

In de Canberra Times legt de moeder van Nick Kyrgios uit. "Nick zal naar Lleyton luisteren, want die weet waar het over gaat. Hij heeft aan de top gestaan en is nummer 1 geweest. Nick houdt er niet van advies te krijgen van mensen die zelf niet voor dezelfde situatie hebben gestaan. Maar naar iemand als Lleyton zal hij luisteren. Lleyton heeft alles meegemaakt waar Nick nu ook doorgaat. Na de Davis Cup-ontmoeting tegen Kazachstan vorige maand hebben we met Lleyton afspraken gemaakt. Nick zat toen door alle negatieve kritiek niet goed in zijn vel."

Al meteen in Montreal
Hewitt zal Kyrgios, nummer 41 op de ranking, al bijstaan op het toernooi van Montreal. Hij treft er in de eerste ronde de Spaanse routinier Fernando Verdasco. De samenwerking gaat daarna verder tot de US Open. Of Hewitt zelf zal deelnemen aan het laatste grandslam van het jaar, dat hij in 2001 won, is nog niet duidelijk. Hewitt zet begin 2016 na de Australian Open een punt achter zijn carrière.

EPA