Klaartje Liebens niet opgewassen tegen Mona Barthel

Klaartje Liebens
BELGA Klaartje Liebens
De Diamond Games zitten erop voor Klaartje Liebens (WTA-327). De 20-jarige kwalificatiespeelster was in haar eerste wedstrijd van de hoofdtabel niet opgewassen tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-42). Na 52 minuten stond er 6-2 en 6-0 op het scorebord in het Antwerpse Sportpaleis.

Voor Liebens was het de allereerste wedstrijd in een WTA-toernooi. Ze begon er goed aan, met winst in het eerste game, maar verloor dan vijf spelletjes op rij. In de tweede set kwam ze er helemaal niet meer aan te pas.

Barthel mag in de achtste finales van het met 731.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi het hardcourt op voor een duel tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-7). Die was als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde.

Liebens: "Fysiek en mentaal uitgeput"

"Ik was fysiek en mentaal uitgeput", verklaarde de 20-jarige Klaartje Liebens achteraf. "Na drie kwalificatieduels was dit de wedstrijd te veel."

"Nu ga ik rusten tot volgende week maandag. Ik heb gemerkt dat op dit niveau het spel niet veel sneller is, maar wel veel nauwkeuriger. De bal scheert elke keer de lijn. Ondanks het verlies kan ik niet anders dan tevreden zijn. Toen ik in voor het eerst in deze grote zaal mocht spelen, heb ik eens goed rond me heen gekeken. Het kon immers zo voorbij zijn, maar het heeft toch vier wedstrijden geduurd. De voorbije weken speelde ik ook al goed en ik had er wel vertrouwen in. Mij ambitie is om tegen het einde van het jaar naar ergens rond de 225e plaats op de wereldranglijst op te klimmen en volgend jaar kwalificaties voor de Grand Slams te kunnen spelen. Misschien zit het US Open van dit jaar er al in. Ik ga voorlopig wel niets aan mijn programma veranderen en blijf voornamelijk 25.000 dollar-toernooien spelen."