Klaartje Liebens is vierde Belgische op hoofdtabel

Klaartje Liebens
BELGA Klaartje Liebens
"Ik ben fier op Klaartje en Indy", reageerde toernooidirectrice Kim Clijsters vandaag op de kwalificatie van de 20-jarige Klaartje Liebens (WTA-327) en de 18-jarige Nederlandse Indy De Vroome (WTA-247) voor de hoofdtabel van de Diamond Games in Antwerpen (731.000 dollar).

Klaartje Liebens (WTA 327) plaatste zich in de derde en laatste kwalificatieronde. Ze versloeg de 20-jarige Liebens in een Belgisch onderonsje haar leeftijdsgenote Ysaline Bonaventure (WTA 203) in drie sets. Na 2 uur en 7 minuten stond de 2-6, 6-1 en 7-6 (7/3) eindstand op het scorebord.

Liebens is de vierde Belgische op de hoofdtabel in Antwerpen. Kirsten Flipkens (WTA 59), Yanina Wickmayer (WTA 66) en Alison Van Uytvanck (WTA 103) waren rechtstreeks geplaatst. Tegen wie Liebens als qualifier in de eerste ronde speelt, is nog niet duidelijk.

"Met Klaartje Liebens en Indy De Vroome zijn twee speelsters van mijn tennisacademie vanuit de kwalificaties doorgedrongen naar de hoofdtabel. Dat is geweldig voor hen en voor Carl Maes en al de andere coaches van de academie. En het is goed voor het Belgische en Nederlandse tennis."

"We hebben alvast een prachtig kwalificatietornooi achter de rug. "Eén van de belangrijkste doelstellingen van de Diamond Games is om jonge speelsters een kans te geven. Indy en Klaartje hebben die kans met beide handen gegrepen. En daarnaast zijn met Kateryna Bondarenko en Francesca Schiavone ook twee ervaren speelsters via de kwalificaties op de hoofdtabel gekomen. Het is een mooie mix. Het wordt een mooie tennisweek!", besloot Clijsters.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA