Kirsten Flipkens sneuvelt na thriller tegen nummer 228

reuters
Kirsten Flipkens (WTA-74) is er niet in geslaagd zich voor de achtste finales van het met 250.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi van Linz te plaatsen. In de eerste ronde van het Oostenrijkse hardcourttoernooi moest de 31-jarige Antwerpse na 2 uur en 19 minuten met 4-6, 6-2 en 7-6 (9/7) de duimen leggen voor de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-228).

Flipkens redde in de tiebreak van de derde set eerst nog een matchbal, liet dan zelf een matchpunt onbenut, waarop Bencic het bij haar tweede kans, op de opslag van Flipkens, wel afmaakte.

Bencic kan dankzij een wildcard aan het toernooi deelnemen. Het 20-jarige talent, in februari 2016 nummer zeven van de wereld, maakte door een polsblessure een duik op de wereldranglijst. In Linz speelt ze haar eerste WTA-toernooi sinds april. Om een plaats in de kwartfinales treft Bencic de Spaanse Lara Arruabarrena (WTA-80). Die profiteerde bij een 1-6, 6-1, 2-0 voorsprong van de opgave van het Roemeense achtste reekshoofd Monica Niculescu (WTA-61). Flipkens leed haar 22e nederlaag van het seizoen, maar daar staan 28 zeges tegenover. Kwartfinales in Acapulco en New Haven zijn haar beste resultaten in 2017.

belga3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean henri

    hoe lapt zij het om nog sponsors te hebben en ondanks alle negatieve resultaten nog in de top 100 te staan ? voor mij 2 grote raadsels....

  • jean henri

    dit is ongeveer de rangschikking waarop zij zou moeten staan 230

  • Frans Dedokker

    Zoals verwacht..