Kirsten Flipkens neemt eerste horde en trakteert zichzelf op partij met 's werelds nummer één

photo_news
Kirsten Flipkens heeft in haar eerste ronde op Wimbledon de maat genomen van Misaki Doi. De Japanse, nummer 57 op de WTA-ranking, moest er na twee sets aan geloven: 6-4 en 6-3. In de volgende ronde botst Flipkens op niemand minder dan topreekshoofd Angelique Kerber (WTA 1), vorig jaar runner-up op de All England Club.

Het was het tweede duel tussen Flipkens, op het Londense gras halvefinaliste in 2013, en Doi. In 2014 was de Kempense met 6-3, 4-6 en 6-2 al eens te sterk voor de Japanse. Flipkens staat zo voor de negende keer op de hoofdtabel van Wimbledon. In 2013 bereikte ze de halve finales, waarin ze haar meerdere moest erkennen in latere winnares Marion Bartoli. Vorig jaar ging Flipkens eruit in de tweede ronde.

belga

Nummer één wacht

De volgende opponente van Flipkens wordt 's werelds nummer een Kerber. De Duitse versloeg de Amerikaanse Irina Falconi (WTA 247) met tweemaal 6-4. Tegen Kerber treedt Flipkens voor de derde keer aan op het WTA-circuit. Onze landgenote kon nog niet winnen tegen de Duitse. Drie jaar geleden stonden ze tegenover elkaar in de zestiende finales van Wimbledon. Toen won Kerber met 3-6, 6-3 en 6-2.

photo_news

"Amper kunnen trainen"

"Ik ben heel tevreden dat ik de match tegen Doi overleefd heb", blikte Flipkens eerst nog even terug op haar zege in de eerste ronde. "Want de laatste dagen kon ik door pijn aan de schouder amper trainen. Mijn voorbereiding verliep dus niet ideaal en het niveau dat ik vandaag haalde was niet super, maar het volstond om te winnen. Een opluchting."

In de tweede ronde botst 'Flipper' op Angelique Kerber, nummer een van de wereld en vorig jaar runner-up op de All England Club. De 29-jarige Duitse speelt momenteel wel niet haar beste tennis. "Maar ik zal toch honderd procent moeten zijn om haar te kloppen", voorspelt Flipkens. "Kerber is uiteraard geen eenvoudige loting, en het zal er vooral op aankomen of ik mijn beste tennis kan opdissen. Maar het duel is een mooie uitdaging en ik ben ongeduldig om de partij aan te vatten. Ook omdat de match heel waarschijnlijk zal plaatsvinden op het Centre Court of Court n°1, een van mijn favoriete terreinen."

"Fan van het spel van Flipkens"
De Belgische is op papier een hapklare brok voor de Duitse nummer één van de wereld, die toegeeft gecharmeerd te zijn door het spel van Flipkens. "Ik ben fan van haar tennis", aldus Kerber.

Kerber staat momenteel nog op nummer één op de wereldranking, maar kan die plaats door haar wisselvallige parcours verliezen. Alleen als ze de Wimbledon-finale haalt, behoudt ze haar positie. "Maar daar ben ik niet mee bezig", beweert de tennisster uit Bremen. "Wat telt, is goed tennissen en opnieuw wedstrijden winnen. Ik voel me klaar voor de match tegen Flipkens. Ik ken haar goed en we hebben in het verleden al mooie duels uitgevochten. Ik hou van haar tennis."

photo_news