Kirsten Flipkens gaat onderuit tegen Andrea Petkovic

AFP
Kirsten Flipkens (WTA 65) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Qatarese Doha (hard/731.000 dollar).

Flipkens, die drie kwalificatierondes had overleefd, verloor met 6-7 (5/7), 6-3 en 6-2 tegen het Duitse zesde reekshoofd Andrea Petkovic (WTA 10). De wedstrijd duurde 2 uur en 17 minuten.

Het was het zesde onderlinge duel tussen de 29-jarige Flipkens en de 27-jarige Petkovic. De Duitse trok voor de vierde keer aan het langste eind.

Petkovic speelt in de tweede ronde tegen de Kazachse Zarina Diyas (WTA 31). Die haalde het met 6-3 en 6-2 van de Tunesische wildcard Ons Jabeur (WTA 126).

Wel door in dubbel met Azarenka

In het dubbelspel kon Kirsten Flipkens zich samen met Victoria Azarenka wel plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel. De Belgisch/Wit-Russische combinatie rekende in de eerste ronde in Qatar in twee sets af met de Omaanse Fatma Al Nabhani en de Chinese Saisai Zheng. Het werd 6-3 en 6-4 na 1u12. In de tweede ronde (de kwartfinales) botsen 'Flipper' en 'Vika' op de vierde reekshoofden, het Amerikaanse duo Abigail Spears en Raquel Kops-Jones.