Kirsten Flipkens bereikt hoofdtabel, eersterondepartij tegen Petkovic

AP
Kirsten Flipkens (WTA 65) heeft zich vandaag geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in het Qatarese Doha (hard/731.000 dollar). In de derde en laatste kwalificatieronde versloeg 'Flipper', het zesde reekshoofd, de Oekraïnse Kateryna Kozlova (WTA 109). Na 1 uur en 15 minuten stond de 6-3, 6-4 eindstand op het scorebord.

De 29-jarige Flipkens is de enige Belgische deelneemster in Doha. In de eerste ronde botst ze nu op het zesde reekshoofd, de Duitse Andrea Petkovic (WTA 10), onlangs nog eindlaureate op de Diamond Games in Antwerpen. Beide speelsters stonden al vijfmaal tegenover mekaar op de hoofdtabel, 'Petko' leidt met 3-2. In hun laatste onderlinge confrontatie, vorig jaar in het Amerikaanse New Haven, won Flipkens met 4-6, 7-6 (7/4) en 7-6 (8/6).

In het dubbel vormt Flipkens een paar met de Wit-Russische Victoria Azarenka. Hun eerste tegenstanders zijn de Chinese Saisai Zheng en de Omaanse Fatma Al Nabhani. Van die laatste won Flipkens in de eerste kwalificatieronde met 6-0 en 6-3.