Kim Clijsters verhuist deze zomer met haar gezin naar de Verenigde Staten: “Definitief? We sluiten niets uit”

De familie Clijsters aan hun huis in de VS. Met Brian, dochter Jada (12) en zoontjes Jack (6) en Blake (3).
DR De familie Clijsters aan hun huis in de VS. Met Brian, dochter Jada (12) en zoontjes Jack (6) en Blake (3).
Kim Clijsters verhuist deze zomer naar de ­Verenigde Staten. Onze 37-jarige landgenote gaat samen met haar gezin in het geboorteland van haar echtgenoot Brian Lynch wonen. Of dat ­definitief is, is nog helemaal niet zeker.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dit weekend heeft Kim Clijsters (37) haar jaarlijkse verhuis naar Amerika gepland. In haar huis in Wall, New Jersey, brengt ze steevast de zomer door met het hele gezin, dicht bij haar schoonouders. Samen met het gerucht dat haar echtgenoot Brian Lynch aan de slag kan bij NBA-team Brooklyn Nets zorgde dat voor speculaties dat de familie Clijsters definitief naar Amerika zou verkassen.

Vooralsnog is een definitieve verhuis niet aan de orde, meldt haar management. “We sluiten niets uit. En als er zich een opportuniteit voordoet, dan wordt dat bekeken. Maar voorlopig staat er helemaal niets vast.”

Kim Clijsters op haar tennisacademie in Bree.
Photo News Kim Clijsters op haar tennisacademie in Bree.

Mooie herinneringen

Clijsters en haar gezin zíjn wel graag in de States. De Limburgse is er nog altijd erg populair en voor haar is het ook een symbolische plek. Clijsters ­vierde haar grootste triomfen in de Verenigde ­Staten. In haar eerste carrière won ze in New York haar ­eerste grandslamtoernooi in 2005, en bij haar comeback als tennismama lukte ze op de US Open een dubbelslag in 2009 en 2010.

De komende maanden heeft Clijsters bovendien wel wat plannen in de Verenigde Staten. Ze doet van 12 juli tot 1 augustus mee aan het World Team Tennis, een Amerikaanse teamcompetitie die drie weken lang op één locatie in West Virginia zal plaatsvinden. Daarna blijft ze in de States in ­afwachting van het toernooi van Cincinnati (20/08) en de US Open (31/08), waarvoor ze normaal gezien een wildcard zal krijgen – al is dat nog niet officieel. 

Lees ook: 

Clijsters vindt kritiek op gewicht niet lastig, maar vraagt toch meer tact: “Stond op het punt om te reageren”

Over haar nieuwste hobby, de kritiek op haar gewicht en het hele mediacircus: herbekijk het exclusieve en uitgebreide gesprek met Kim Clijsters
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • HUGO Wils

  Mr Clottemans,diegenen die het kunnen betalen zullen in de USA genieten van de beste hospitalen!In de USA zijn er technieken/medicijnen die hier nog niet bestaan!Hoe komt het dan dat er soms aan crowdfunding wordt gedaan om kinderen met zware ziektes in de USA te laten verzorgen!Ik denk dat men Kim,haar man en kinderen moeilijk gelukzoekers kan noemen!

 • Marc Clottemans

  voor de happy few is Amerika een droom, voor alle andere een nachtmerrie, ik prijs mij gelukkig in België te wonen waar er een sociale bescherming is, vele gelukzoekers komen terug naar naar het vaderland als er medische problemen zijn , dan ineens is Amerika niet zo royaal meer

 • Marcel Wouters

  Toch weer absurde reacties. Kim haar echtgenoot is inwoner van de US en samen hebben zij daar een huis. Voor de kinderen is dat ook meegenomen, zij zullen snel de wereldtaal Engels onder de knie hebben, als dat al zo niet is. En vermits zij ook hier in Bree een woning en eigendom hebben kan het geen probleem zijn om heen en weer te reizen. Veel geluk ginder Kim en gezin.

 • jos De Decker

  Hopelijk wordt Biden president en kan het leven er terug leefbaarder worden voor de gewone man. Kim hoeft zich daar niks van aan te trekken daar zij en haar man miljoenen op overschot hebben.

 • christine van dessel

  Vooral wensen van veel geluk aan gans het gezin